Din cuprinsul articolului
Din nefericire, unele persoane evită consumul legumelor, ei nu știu că anumite legume pot înlocui cu succes anumite medicamente. Una dintre cele mai ieftine și gustoase legume au puterea de a scădea tensiunea și chiar pot îmbunătăți sănătatea digestivă.
Sfecla roșie. Despre această legumă este vorba. Deși nu este așa populară printre pofticioșii, această legumă este plină de substanțe chimice benefice pentru organismul nostru.
Leguma cu substanțe chimice benefice pentru organism
Sfecla roșie este apreciată de pasionații de gastronomie pentru aroma sa, iar nutriționiștii o recomandă des datorită conținutului său bogat de nutrienți esențiali, fibre, acid folic (vitamina B9), mangan, potasiu, fier și vitamina C. De aceea, în rândurile următoare, ți-am scris o listă cu toate beneficiile sfeclei roșii. Spor la citit!
Medicamentul oferit de natură. Poate înlocuii medicamentele!
Crește rezistența fizică: O dietă bogată în nitrați poate îmbunătăți performanța fizică, iar sfecla roșie este plină de nitrați anorganici.
Sfecla roșie are doar 0,2 gr de grăsime, conține: apă (87%), carbohidrați (8%) și fibre (2-3%)
Leguma este considerată cel mai puternic purificator al sângelui, iar o cantitate de 100 grame de sfeclă conține 4% din doza zilnică recomandată de fier și ajută considerabil la creșterea nivelului de hemoglobină din sânge.
Îmbunătățește sănătatea digestivă: O cană cu suc de sfeclă roșie conține 3,4 grame de fibre, ideale pentru sportivi. Astfel că, prin conținutul său bogat de fibre, sfecla roșie îmbunătățește sănătatea digestivă și previne afecțiunile digestive precum constipația, boala inflamatorie intestinală (IBS) și diverticulita.
Proprietăți anticancerigene: Sfecla roșie conține betaină, acid ferulic, rutina, kaempferol și acid caffeic, substanțe chimice benefice pentru combaterea cancerului. De altfel, analizele specialiștilor medicali au demonstrat că extractul de sfeclă roșie poate încetini diviziunea și creșterea celulelor canceroase, potrivit time.com.
Scade tensiunea arterială: Sfecla roșie este o legumă anti-inflamatoare, care ajută la scăderea tensiunii arteriale. Feliile de sfeclă roșie sau sucul ei poate reduce tensiunea arterială cu până la 3–10 mm Hg în câteva ore datorită oxidului nitric, care relaxează și dilatează vasele de sânge.