Sari la conținut

Șase alimente care previn accidentul vascular cerebral

În cadrul unei noi cercetări publicate în jurnalul Stroke,  cercetătorii au analizat opt studii și au ajuns la concluzia că pentru fiecare 7 grame în plus de fibre pe zi, riscul de a suferi un accident vascular cerebral scade cu 7%. Acest lucru este valabil indiferent de tipul de AVC, ischemic sau hemoragic.

Potrivit recomandărilor, femeile au nevoie de 21-25 de grame de fibre pe zi, iar bărbații de 30-38 de grame.

Iată, deci cele șase alimente anti-accient vascular cerebral:

  1. Tărâțe: acestea sunt unele dintre cele mai bogate alimente în fibre. Dacă presărați doar 28 de grame de tărâțe în bolul cu cereale sau în smoothie, veți adăuga 12 grame de fibre.
  2. Fructe de pădure: fructele de pădure sunt surse importante de fibre. Zmeura conține cele mai multe fibre, însă și murele, afinele și căpșunile sunt alegeri bune.
  3. Fasolea: indiferent de tipul ei, fasolea este bogată în fibre. Doar un sfert de ceașcă de fasole conține aproape 5 grame de fibre.
  4. Ovăz: fulgii de ovăz au un conținut mare de fibre solubile și insolubile, o cană de fulgi de ovăz conține 4 grame de fibre.
  5. Spanac: spanacul conține multe fibre, la fel ca toate legumele cu frunze de culoare verde inchis.
  6. Migdale: migdalele, nucile alunele și semințele sunt, de asemenea, pline de fibre.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel