Sari la conținut

Reţeta simplă pe bază de usturoi care scade rapid tensiunea arterială

usturoi
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Remedii naturale

Usturoiul este unul dintre cele mai utile alimente – acesta este un fapt dovedit de numeroase studii științifice. Potrivit medicului nutriționist Irina Kondrashin, usturoiul ajută la reglarea nivelului de colesterol şi îmbunătățește activitatea ficatului și a sistemului cardiovascular. 

Substanțele active din usturoi dilată arterele, favorizează circulația sângelui și împiedică formarea de cheaguri. În plus, reglează nivelul de glucoză din sânge și ajută organismul să proceseze mai bine colesterolul, scăzând nivelul colesterolului „rău” (LDL), dar şi tensiunea arterială în cazul hipertensivilor.

usturoi crud
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Usturoiul are în compoziție o cantitate ridicată de potasiu, fosfor, zinc și sulf, dar și seleniu, calciu, magneziu, mangan, fier. În ultimii ani, o atenție considerabilă a fost acordată principalilor săi compuși bioactivi, în special polifenoli, flavonoide, flavanoli, taninuri, saponine, compuși care conțin sulf (inclusiv aliina, alicină).

În general, compușii bioactivi sunt prezenți în usturoiul intact, dar, după tocare sau zdrobire, un număr mai mare de compuși, cum ar fi alicina, au fost identificate , potrivit doc.ro.

Conform cercetărilor științifice, dacă fumătorii mănâncă un căţel de usturoi de 2 ori pe săptămână, riscul de cancer scade cu o treime.

Cum consumi usturoiul dacă vrei să îți scazi tensiunea cu ajutorul lui

Chiar şi preparat termic, usturoiul poate fi consumat atât de copii, cât și de cei care au probleme cu nivelul de zahăr din sânge și cu procesele inflamatorii, deoarece este bine digerat.

Ingrediente şi mod de preparare

– 4 căpățâni de usturoi
– 30 ml de ulei vegetal
– 1 lingură de sare
– 1 linguriță de piper negru

Se curăţă pielițele în exces de la capetele de usturoi. Tapetați vasul de copt cu folie de aluminiu. Turnați ulei peste usturoi, presărați sare și piper. Acoperiți întreaga tavă de copt cu o folie de aluminiu. Puneți-o la cuptor la foc de 200 de grade timp de 1 oră. Puteți verifica dacă usturoiul este gata după 45 de minute. Dacă s-a înmuiat, înseamnă că este gata.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel