Din cuprinsul articolului
Legume „bogate” în vitamine și minerale. Organismul are mare nevoie de ele pentru a funcționa. Iată ce trebuie să incluzi în alimentația zilnică.
Consumul de fructe și legume este destul de important pentru a ne asigura că obținem suficient din fiecare vitamină și mineral. Cu toate acestea, unele legume sunt deosebit de bogate în nutrienți, oferindu-ne o mulțime de nutrienți.
De ce vitamine și minerale avem nevoie?
Vitaminele sunt substanțe organice. Ele provin din sau sunt produse de viețuitoare și conțin de obicei atomi de carbon și hidrogen. Metalele, pe de altă parte, sunt substanțe anorganice, care apar în mod natural, care provin din roci, sol sau apă.
Organismul nostru are nevoie de cantități mici de anumite vitamine și minerale pentru a funcționa. Pentru majoritatea, acestea pot fi obținute printr-o dietă variată și echilibrată.
Vitaminele esențiale de care avem nevoie includ vitamina A, vitaminele B și acidul folic, precum și vitaminele C, D, E și K.
Legume benefice pentru buna funcționare a organismului
Broccoli: este plin de nutrienți, de la vitaminele A, B5, B9, C și K, până la magneziu, sodiu și sulf.
Legume cu frunze verzi: Legumele precum spanacul și kale sunt pline de vitamine, inclusiv A, B9, C, E și K. Conțin și câteva minerale, inclusiv calciu, magneziu, mangan, potasiu și fier.
Morcovi: oferă vitaminele A, C și K și mineralele sodiu și potasiu.
Cartofi dulci: Conțin o doză bună de vitamine A și C, precum și sodiu și mangan.
Ardei: Vitaminele A, C și E sunt abundente în ardei, la fel ca și sodiul mineral.
Leguminoase: Leguminoasele, precum fasolea, mazărea și lintea, sunt pline de nutrienți precum vitaminele B6 și B9 și mai ales multe minerale: magneziu, potasiu, mangan, zinc, seleniu și cupru.
Sparanghel: Conține vitaminele B9, E, K și sulf.
Avocado: Leguma preferată a mileniilor conține vitaminele B3, B5, E și mineralul magneziu.
Alte surse excelente de vitamine și minerale esențiale se găsesc în: ciuperci, cartofi și
dacă punem și fructe precum: mango, pepene, banane, citrice, căpşuni şi rosii.