Din cuprinsul articolului
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că noile măsuri fiscale care includ toate categoriile de persoane care obţin venituri în categoria plătitorilor de asigurări de sănătate sunt unele corecte, el spunând că nu este „nici moral, nici etic, nici nimic” ca oameni care au venituri consistente să nu contribuie la fondul de asigurări de sănătate.
”Noi tot clamăm să creştem procentul din PIB în ceea ce priveşte cheltuielile pentru sănătate, or lucrul ăsta nu este posibil dacă avem foarte multe categorii scutite de la plata acestor taxe” susţine Rafila.
„Nu e nici moral, nici etic, nici nimic”
”În România, din cele 19 milioane de persoane care există în ţara noastră, doar cinci milioane plătesc asigurări de sănătate. Este o realitate. Faptul că, în momentul de faţă, există nişte măsuri de fiscalitate care din punctul meu de vedere sunt corecte, care includ toate categoriile de persoane care obţin venituri în categoria celor care plătesc asigurări de sănătate mi se pare un lucru corect, echitabil. Chiar dacă poate nu o să se rezolve toate problemele din sistem, totuşi o finanţare mai bună este necesară.
Noi tot clamăm să creştem procentul din PIB în ceea ce priveşte cheltuielile pentru sănătate, or lucrul ăsta nu este posibil dacă avem foarte multe categorii scutite de la plata acestor taxe. Nu e nici moral, nici etic, nici nimic. Să bage mâna în buzunar cei care nu au plătit deloc, sunt persoane care obţin venituri, şi venituri consistente”, a afirmat ministrul Sănătăţii la B1 Tv, potrivit news.ro.
Acesta mai susţine că, în caz contrar, „ne învârtim într-un cerc din care nu avem cum să ieşim”. Ministrul a precizat că România asigură „un pachet fundamental” de servicii de sănătate inclusiv persoanelor neasigurate.