Sari la conținut

Medic: Nu inima determină durata vieții, ci acest organ 

asistenta sociala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
A fost adoptat proiectul de lege privind reforma asistenței sociale

Din cuprinsul articolului

Majoritatea oamenilor cred că starea inimii și sănătatea ei determină durata vieții . Dar nu este autoritatea de care depind valorile acestui indicator. Un medic de la Centrul Național de Cercetare Medicală în Oncologie Blokhin și președinte al Societății Interdisciplinare a Specialiștilor în Tumori Hepatice, dr. Valery Breder, spune care este organul care determină durata vieții.

Organul care dictează cât timp trăim

Potrivit lui, chiar și inima joacă un rol puțin mai puțin important în organism, deoarece nu îndeplinește atât de multe funcții intensive de muncă ca ficatul. Prin urmare, medicul precizează că ultimul organ are un rol mai important pentru întregul organism și starea lui.

organ
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

„Inima este doar o pompă. Dar prăbușirea oricăreia dintre funcțiile ficatului poate fi fatală”, notează specialistul.

Potrivit acestuia, funcția hepatică proteino-sintetică este importantă înainte de toate. Datorită acesteia, mulți hormoni și enzime sunt sintetizați în ficat. Astfel, proteina albumină este principalul purtător al substanțelor utile și nocive în organism. De asemenea, importantă este și funcția de detoxifiere, care asigură că ficatul curăță organismul de toxine.

„Este important nu doar să înțelegem de ce nu are nevoie organismul, ci și să asimilam ceea ce este necesar. Ficatul este responsabil de sinteza bilei, rezerva de energie a organismului, are multe funcții”, subliniază dr. Breder.

Pe parcursul ultimului deceniu, bolile hepatice sunt din ce în ce mai mult diagnosticate, ale căror simptome sunt exprimate în greață constantă, arsuri la stomac, respirație urât mirositoare și culoarea gălbuie a pielii.

Bolile hepatice sunt asociate cu:

  • alimentație proastă;
  • consumul de alimente grase;
  • consumul de droguri;
  • consumul de băuturi alcoolice;
  • infecție cu hepatită;
  • diabet; tulburări metabolice;
  • condiții de mediu precare; consumul constant al acelorași medicamente joacă un rol negativ.

Adesea, deteriorarea organismului poate fi cauzată de substanțe toxice. Genetica joacă, de asemenea, un rol important.

Procesele autoimune încep în organism, afectând celulele hepatice. Cauza bolii poate fi o dependență banală de diete. Pierderea bruscă în greutate poate duce la ciroză.

Ficatul este de asemenea afectat: în bolile helmintice netratate, anomalii ale sângelui, prezența tuberculozei și insuficienta cardiacă.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel