Sari la conținut

Dovedit științific! SINGURA VITAMINĂ care vindecă MIGRENELE infernale! Dispare în câteva zile senzația că îți explodează capul

Dureri de cap
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce cauzează durerea de cap sau migrena

Din cuprinsul articolului

Unele suplimente pot oferi beneficii pentru sănătatea persoanelor cu migrenă. Deficiențele anumitor vitamine, inclusiv vitamina D și magneziu, pot declanșa un episod de migrenă.

Migrena este o afecțiune neurologică recurentă marcată în mod obișnuit de dureri de cap care provoacă dureri moderate până la severe.

Multe medicamente sunt disponibile pentru tratarea migrenei, dar este posibil să nu funcționeze la fel pentru toată lumea și pot avea efecte secundare nedorite. Suplimentele sau alternativele naturale devin din ce în ce mai populare opțiuni pentru prevenirea sau tratarea episoadelor de migrenă.

Un număr tot mai mare de cercetări sugerează că unele suplimente sau nutrienți individuali, cum ar fi vitamina B2 și melatonina, pot ajuta la migrenă.

Definiția migrenei

Termenul „migrenă” se referă la o afecțiune cu atacuri recurente sau episoade marcate de dureri de cap dureroase. Alte simptome pot însoți durerile de cap, cum ar fi:

  • greaţă
  • vărsături
  • sensibilitate la lumină

Durerea de migrenă este adesea pulsantă și moderată până la severă. Poate apărea doar pe una sau pe ambele părți ale capului. Durerile de cap migrenoase durează între 4 și 72 de ore, în funcție de dacă sunt tratate cu succes.

Unele persoane cu migrenă pot experimenta, de asemenea, aura cu durerile de cap. Aura se referă la tulburări vizuale, cum ar fi vederea fulgerelor de lumină, sau la fenomene senzoriale, cum ar fi furnicături și amorțeală.

Migrena
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Peste 20% dintre femei și 10% dintre bărbați se confruntă cu migrenă la un moment dat în viață, conform estimărilor.

Migrena pare să aibă o bază genetică. Unele episoade de migrenă pot apărea fără vreun declanșator specific, în timp ce altele pot fi provocate de deshidratare, stres sau factori dietetici.

Atacurile de migrenă pot fi debilitante. Tratamentele eficiente care sunt sigure și bine tolerate pot fi extrem de utile pentru persoanele cu migrenă.

 Vitamina B2

În organism, vitamina B2 (riboflavina) participă la multe procese metabolice. Mai exact, această vitamină solubilă în apă poate juca un rol în căile implicate în dezvoltarea migrenei.

De exemplu, se crede că episoadele de migrenă sunt asociate cu stresul oxidativ și inflamația creierului. Stresul oxidativ este o stare de dezechilibru între radicalii liberi și antioxidanți din organism care poate duce la un răspuns inflamator.

Experții sunt interesați de capacitatea vitaminei B2 de a ajuta la reducerea stresului oxidativ și a inflamației creierului în migrenă

O analiză a nouă studii a arătat că administrarea a 400 mg pe zi de vitamina B2 timp de 3 luni a scăzut semnificativ durerea asociată cu atacurile de migrenă, precum și durata și frecvența episoadelor

În plus, vitamina B2 pare să fie bine tolerată și să nu aibă efecte secundare grave. Unele organizații de sănătate, inclusiv Societatea Americană pentru Dureri de Cap, recomandă în mod special vitamina B2 pentru migrenă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel