Din cuprinsul articolului
Ovăzul este o cereală integrală care este o alegere populară pentru micul dejun pentru oamenii din întreaga lume. 100 de grame de ovăz oferă aproximativ 389 de calorii de energie. Este bogat în nutrienți și minerale esențiale precum tiamină, zinc, magneziu, fier, mangan, fosfor și seleniu.
Ovăzul conține un amidon care protejează inima
Un castron de fulgi de ovăz asigură o parte substanțială din necesarul zilnic de fibre, acizi grași esențiali, vitamina E și proteine. Ca o sursă excelentă de cereale integrale, ovăzul conține un amidon care protejează inima cunoscut sub numele de beta-glucan, care ajută la reducerea colesterolului ridicat și a riscului de anumite tipuri de cancer.
Ovăzul este bogat în antioxidanți și este plin de fibre. Acești antioxidanți îmbunătățesc sănătatea inimii prin combaterea radicalilor liberi. Ovăzul acționează ca o hârtie absorbantă, deoarece absoarbe colesterolul și ajută la reducerea acestuia.
Și dr. Mihail Pautov încurajează consumul acestei cereale. Acesta explică ce se întâmplă în corpul nostru când îl consumăm.
„De ce iubesc Ovazul : pentru ca are o tona de beneficii;
Atentie, toate aceste beneficii au fost demonstrate un zeci de studii care nu incap in aceste cartoane; pentru a le gasi, scrie: “oats study” si vezi multiplele metaanalize care, in unanimitate, sprijina consumul de ovaz integral;
PS: o portie de ovaz iti poate da un spike tranzitoriu al glicemiei, la fel cum se intampla atunci cand mananci fructe; insa, consumul regulat de ovaz duce la o stabilizare a glicemiei pe timpul zilei;
PSS: Exista riscul ca ovazul pe care il consumi sa fie stropit in exces cu pesticide; cu toate ca acest risc este mic, eu prefer sa aleg ovaz ecologic/bio; costa aprox 10-15lei Kg si iti ajunge pentru o saptamana”, a scris medicul pe Facebook.