Sari la conținut

Acneea la adulți. Dermatologii combat cele mai celebre mituri

Buletinul tău arată că ai depășit cu mult etapa adolescenței, dar încă mai ai fața acoperită de coșuri ca și cum nici n-ai fi atins încă majoratul? Experții spulberă cele mai comune mituri despre acneea la adulți și vin cu soluții care dau rezultate.

Mitul nr.1. Acneea se tratează la fel și la 16 ani, și la 35 de ani.

„Orice tip de acnee reprezintă o dereglare hormonală. Dar piele feței se schimbă odată cu vârsta, devine mai sensibilă și nu poate suporta tratamentele dure destinate adolescenților”, explică Katie Rodan, dermatolog din  San Francisco. Potrivit acesteia, adulții au nevoie de mai creme și nu de geluri, dar și de tratamente hormonale precum cele pe bază de pilule contraceptive.

Mitul nr.2. Ciocolata înrăutățește acneea

„Nciun aliment nu poate avea un impact suficient de mare asupra acestei afecțiuni. Acneea este dată de hormoni sau moștenire genetică. E adevărat însă că lactatele și zahărul stimulează insulina și cresc în acest mod nivelul de hormoni masculini din organism, care duc în cele din urmă la apariția coșurilor. Cât despre ciocolată, cel mai bine ar fi să o consumați pe cea neagră”, mai arată dermatologul american.

Mitul nr.3. Coșurile nu apar pe o față curată

Nici vorbă de așa ceva, spune expertul, care insistă asupra faptului că există cazuri în care pacienții își agresează piele cu ot felul de soluții de curățare a feței, sperând să scape de acnee, dar mai rău își fac.

Mitul nr.4. Persoanele cu acnee nu au voie să consume uleiuri

Dimpotrivă, arată dermatologul, supliemntele cu Omega 3, acizii grasi extrași din uleiul de pește oprește producția excesivă de uleiuri produsă de organism. Sursele cele mai bune de uleiuri sunt somonul, semințele de in și migdalele care de altfel reduc inflamația la nivelul feței.

Mitul nr.5. Exercițiile sunt contraindicate, din cauza transpirație

Transpirația în sine nu înrăutățește acneea, dar este recomandată spălarea feței imediat după efortul fizic, pentru ca uleiurile produse de corpul uman să nu se amestece cu sudoarea și să acopere porii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel