Sari la conținut

Răceala de toamnă. Medic: Pentru o imunitate de fier, consumă aceste alimente în octombrie

raceala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
intarirea sistemului imunitar

Răceala de toamnă. Pentru a evita răcelile de toamnă și îmbolnavirile frecvente, este foarte important să includem în dietă anumite care întaresc imunitatea. Medicii au făcut o listă cu alimente benefice.

Potrivit medicilor, este important să-ți saturati corpul cu vitamina D și să-i oferiți protecția necesară împotriva virușilor. El recomanda consumul de peste marin, fructe de padure si citrice, nuci, seminte si condimente. Alimente pe care ar trebui să le consumi în octombrie pentru un sistem imunitar puternic În mod tradițional, peștele marin este considerat un produs util pentru întărirea sistemului imunitar.

Răceala de toamnă. Fructele de mare au efect antiinflamator și optimizează funcțiile de protecție din organism

Peștele, în special din marea rece, precum și fructele de mare sunt bogate în acizi grași polinesaturați omega-3. Sunt importante pentru integritatea membranelor celulare, au efect antiinflamator și optimizează funcțiile de protecție din organism. Liderii în ceea ce privește conținutul de omega-3 sunt sardinele, somonul, păstrăvul și codul.

fructele de pădure au un efect pozitiv asupra sănătății

Potrivit nutriționiștilor, fructele de pădure au un efect pozitiv asupra sănătății. Se pot cumpăra congelate. De asemenea, expertul a sfătuit să includeți în alimentație produse lactate fermentate, nuci și condimente.

Fructele de pădure te ține departe de răceala de toamnă

„Trebuie să fim atenți la alimentele care vor afecta sistemul imunitar. E vreme rece, e ușor să te îmbolnăvești. Peștele de mare gras, iaurtul, fructele precum portocalele și fructele de pădure – murele, afinele, nucile, semințele și condimentele orientale, toate stimulează sistemul imunitar”, potrivit unui medic nutriționist.

Menținerea sa în funcționarea optimă depinde în mare măsură de dacă organismul primește suficiente oligoelemente, inclusiv antioxidanți, pentru a lupta împotriva radicalilor liberi.

Radicalii liberi sunt un produs secundar al unui proces chimic vital: datorită oxigenului, celulele primesc energie, dar, în același timp, se formează specii reactive de oxigen, oxidanți, care distrug celulele. Organismul are propria protecție antioxidantă, dar nu este atotputernic – altfel o persoană nu s-ar îmbolnăvi și nu ar îmbătrâni. O sursă bună de antioxidanți sunt fructele de pădure.

Lista fructelor cu cele mai bogate proprietăți antioxidante include:

  • cătină;
  • afine:
  • struguri;
  • aronia;
  • coacăz.

Semințele de pin, o sursă de minerale

În ceea ce priveste nucile, pe care le recomanda si nutritionistul, acestea sunt bogate in vitamina E, precum si in acizi grasi polinesaturati omega-3. Dar sunt si foarte calorice si nu este recomandat sa consumi mai mult de 30 de grame pe zi. Nucile sunt bogate în pmega-3. Semințele de pin sunt o sursă de multe minerale, inclusiv zinc, care este esențial pentru funcția imunitară. Nucile braziliene, care sunt bogate în seleniu, sunt și ele utile în acest sens.

5 semne ca raceala de toamna ar putea ascunde o afectiune mai grava:
1. Simptomele persista mai mult de cateva zile
2. Simptomele dispar, apoi se intorc
3. Ai o temperatura foarte ridicata
4. Ai probleme cu stomacul
5. Ai dureri intense de cap, potrivit andreearaicu.ro.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel