Sari la conținut

Dr. Doru Negru: Cel mai mare mâncător de insulină din organismul nostru

diabet
Sursă foto: GETTY Images
Varsta de diagnosticare a diabetului

Diabetul (cunoscut și sub denumirea științifică de diabet zaharat) este o afecțiune complicată și există multe tipuri diferite de diabet.

Ce este diabetul?

Diabetul este o afecțiune gravă în care nivelul glicemiei este prea ridicat. Se poate întâmpla atunci când organismul dumneavoastră nu produce suficientă insulină sau când insulina pe care o produce nu este eficientă. Sau, atunci când organismul dumneavoastră nu poate produce deloc insulină.

migdalele ajuta la prevenirea diabetului de tip II
Sursă foto: GETTY Images

Tipuri de diabet

Există două tipuri principale de diabet: tipul 1 și tipul 2, scrie Diabetes Uk.

Atunci când aveți diabet de tip 1, nu puteți produce deloc insulină. Dacă ai diabet de tip 2, situația este puțin diferită. Insulina pe care o produceți fie nu poate funcționa eficient, fie nu puteți produce suficientă insulină. Sunt afecțiuni diferite, dar ambele sunt grave.

Alte tipuri de diabet includ diabetul gestațional, pe care unele femei îl pot dezvolta în timpul sarcinii. Și există multe alte tipuri de diabet mai rare, cum ar fi diabetul de tip 3c și diabetul autoimun latent la adulți (LADA).

În toate tipurile de diabet zaharat, glucoza nu poate intra în celulele dumneavoastră în mod corespunzător, astfel încât începe să se acumuleze în sânge. Iar prea multă glucoză în sânge cauzează o mulțime de probleme diferite.

Medic: Ce e diabetul? O lipsă de insulină!

Medicul Doru Negru subliniază în cazul unui interviu că cel mai mare mâncător de insulină din organismul nostru e țesutul gras.

„Diabetul e iar o poveste. Ce e diabetul? O lipsă de insulină!

N-ai deloc insulină, diabetul de tip 1, autoimun sau lipsa relativă. Ai insulină, organismul face, dar nu destulă. De ce? Pentru că fabrica de insulină e puțin ostenită și pe de altă parte pentru că nevoile sunt mari.

Cel mai mare mâncător de insulină din organismul nostru e țesutul gras.

După ce a săturat foamea de insulină a țesutului gras, dacă mai rămâne insulină, o folosește să trimită grăsimile din sânge sub piele și apoi, dacă mai rămâne insulină, ca să scadă zahărul din sânge.

Suprasolicitată în timp fabrica de insulină, dacă nu e cea mai bună de la origine, apropo și de caracterul genetic al bolii, atunci evident că la un moment dat dă în bâlbă”, a declarat medicul Doru Negru, în exclusivitate pentru DcNews.

„Cu toții vom face o formă ușoară de diabet”

„Dacă bunul Dumnezeu ne-a dat suficiente zile la toți, cu toții, pe la vârsta de 100 – 110 ani vom face o formă ușoară de diabet.

Dacă bunul Dumnezeu ne dă zile și mai departe, pe la 130 – 140 de ani vom face o formă de diabet care are nevoie de insulină, că nu mai merge fără. Norocul nostru e că Dumnezeu ne-o ia înainte și nu mai apucăm să-l facem.

Dar dacă scrie în codul genetic că vei face diabet, și noi nu știm cine și cum să citim codul genetic, atunci vei face diabetul. Când? Ține de cum ai grijă de tine”, a completat medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel