Din cuprinsul articolului
Alzheimer este o boală care determină reducerea dimensiunii creierului bolnavului, ceea ce face ca neuronii din creier să moară în timp.
Așa cum este descris de site-ul Mayo Clinic, „Alzheimer este cea mai frecventă cauză a demenței, un declin treptat al memoriei, gândirii, comportamentului și abilităților sociale. Aceste schimbări afectează capacitatea de funcționare a unei persoane”.
Pentru această boală degenerativă, au fost create diferite medicamente pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor și la încetinirea progresiei bolii Alzheimer; cu toate acestea, până în prezent nu există niciun tratament care să vindece această afecțiune.
„În stadiile avansate, pierderea severă a funcției cerebrale poate duce la deshidratare, malnutriție sau infecții. Aceste complicații pot duce la deces”, relatează site-ul menționat anterior.
Problemele pe care le provoacă Alzheimer la nivelul brațelor
Institutul Național pentru Îmbătrânire precizează că această afecțiune poate cauza probleme legate de piele, picioare și chiar de dinții persoanei și poate apărea în stadii incipiente; cu toate acestea, este mai frecventă atunci când boala Alzheimer este mai avansată.
Potrivit institutului, „mioclonusul este un simptom care apare uneori în cazul bolii Alzheimer. O persoană cu mioclonus are spasme ale brațelor, picioarelor sau ale întregului corp. Acest lucru poate semăna cu o criză, dar persoana nu leșină”.
În plus, problemele de piele pot fi cauzate de lipsa mersului pe jos sau de statul într-o poziție pentru o perioadă lungă de timp.
Acest lucru duce adesea la răni ale pielii sau la răni de presiune. În cazul în care persoana nu se mai poate mișca cu ușurință, Institutul Național pentru Îmbătrânire recomandă următoarele îngrijiri:
- Mișcați persoana cel puțin o dată la două ore dacă stă pe scaun.
- Mișcați persoana cel puțin o dată la o oră dacă este întinsă.
- Așezați un covor de spumă de 10 cm deasupra saltelei.
- Verificați dacă persoana se afundă puțin atunci când stă întinsă pe saltea.