Din cuprinsul articolului
Există un condiment care poate face minuni în sistemul circulator. Subțiază sângele, având proprietăți anticoagulante. Este cunoscută și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, antidiabetice și anticancerigene, care au fost confirmate în multe studii clinice. Sunt disponibile, de asemenea, dovezi pentru posibila eficacitate bună a curcuminei în tratamentul artritei, bolii Alzheimer și vindecării rănilor, adaugă publicația.
Consumul de apă caldă dimineața cu un vârf de turmeric în ea este un mijloc excelent de prevenire și îmbunătățire a stării multor boli. Substanța curcumină este unul dintre cele mai utile mijloace de prevenire a bolilor grave.
Turmericul, benefic pentru sănătate
Turmericul este bun pentru inimă și vasele de sânge. Potrivit unor studii recente, are un efect pozitiv asupra funcționării sistemului cardiovascular datorită efectului pe care îl are asupra vâscozității sângelui. Turmericul are un puternic efect bactericid, antiinflamator, analgezic, alcalinizant, antitumoral.
Proprietățile utile ale turmericului cu apă, conform The Health Site, sunt:
- Reduce riscul de apariție a aterosclerozei – aceasta contribuie la stimularea procesului de descompunere a colesterolului și de curățare a vaselor de sânge (acțiunea medicamentului aspirina este similară).
- Ameliorează artrita – curcumina este mai puternică decât diclofenacul.
- Combate inflamația. Îmbunătățește digestia – consumul regulat de turmeric îmbunătățește digestia deoarece stimulează eliberarea bilei.
- Protejează ficatul – turmericul este bun și pentru un ficat sănătos. Protejează acest organ de leziunile toxice și restabilește celulele hepatice deteriorate.
„Alcalinizează” organismul – acest condiment este destul de alcalin, deci are un efect pozitiv asupra organismului. Și anume, mediul alcalin nu este potrivit pentru dezvoltarea cancerului.
Înainte de utilizare, trebuie să amestecați apa, astfel încât să nu rămână sedimente de turmeric în ea. Bea încet, cu înghițituri mici. Recepția de dimineață ar trebui să aibă loc cu cel puțin 30 de minute înainte de micul dejun.
Pentru a rezolva această problemă, sunt create și utilizate diverse formulări cu curcumină și alte elemente. Curcumina are un efect neuroprotector datorită activității sale antioxidante și antiinflamatorii și capacității de a menține echilibrul chimic în creier.
Aceste proprietăți pot fi utilizate în tratamentul bolilor neurodegenerative la om. Suprimarea inflamației de către curcumină duce la reducerea hipertrofiei astrocitelor și la activarea receptorilor specifici din hipocamp. Acest lucru îmbunătățește nu numai funcțiile cognitive, ci și starea de spirit.
Curcumina este capabilă să atenueze cursul leziunilor cerebrale, să reducă durerea neuropatică. Diverse studii au arătat capacitatea sa de a acționa ca adjuvant pentru tratamentul bolilor neurodegenerative precum boala Alzheimer și boala Parkinson.
Și ceaiul de păducel intră în aceeași categorie: Este un bun diuretic, are beneficii mai ales asupra sistemului cardiac. Medicii ne sfătuiesc să fim totuși precauţi: o cură cu ceai de păducel trebuie făcută sub supraveghere de specialitate, deoarece o doză depăşită poate crea grave probleme de sănătate.
Atenție! Păducelul poate să crească activitatea digoxinei (folosită pentru aritmie), a beta blocantelor sau blocante ale canalelor de calciu (folosite pentru dilatarea vaselor de sânge sau pentru reducerea tensiunii arteriale) sau a antidepresivelor. Are proprietatea de a subţia sângele și, cu atât mai mult, este nevoie de sfatul medicului.