Din cuprinsul articolului
Lămâia este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe bază de plante disponibile. Este un fruct și face parte din familia citricelor. Este consumat pe scară largă în diferite părți ale lumii. Poate fi găsită cu ușurință în supermarketuri și lanțuri de magazine. Sunt disponibile atât în culori verzi, cât și galbene.
Lămâia este originară din Asia de Sud. De la descoperirea sa, s-a răspândit în multe țări. Este unul dintre cele mai cultivate fructe din Columbia. Există diferite tipuri ale acestui aliment vegetal. Fiind un citric prin excelență, este foarte bogat în vitamina C.
„Lămâia este rotundă și ușor alungită, face parte din familia citricelor și, prin urmare, împărtășește multe dintre caracteristicile altor specii de citrice, cum ar fi faptul că are o coajă groasă. Pulpa este galben pal, suculentă și acrișoară, împărțită în segmente. Culoarea coajei este galbenă și deosebit de strălucitoare atunci când este coaptă”, informează platforma digitală Frutas Hortalizas.
„Sezonul de producție este din aprilie până în iulie în emisfera nordică, dar datorită numărului mare de soiuri diferite cu date de coacere diferite, lămâile sunt disponibile pe tot parcursul anului”. Lămâiul (planta sa) „este foarte sensibil la frig, mai mult decât portocalul, mandarinul și pomelo. Florile sale sunt mari și de culoare purpurie”, adaugă site-ul web.
Cum să folosești lămâia pentru a combate ficatul gras?
Pe lângă vitamina C, un aliment de origine vegetală precum lămâia acumulează și o cantitate mare de fibre solubile, potasiu, flavonoide, fier, magneziu, vitaminele B, calciu și vitamina D.
Datorită nutrienților săi, lămâia oferă multiple beneficii organismului. De exemplu, are capacitatea de a combate o boală comună, cum ar fi ficatul gras. Dar cum trebuie consumată pentru a atinge acest obiectiv? Ei bine, această întrebare a fost rezolvată de site-ul TRT.
„Scurgerea unei jumătăți de lămâie într-un pahar de apă va fi benefică pentru ficatul gras dacă se consumă două sau trei pahare pe zi, timp de câteva săptămâni”, precizează site-ul menționat.