Din cuprinsul articolului
Sferturi posterioare de pui congelate, contaminate cu bacteria Salmonella Enteritidis. Este alertă alimentară în magazinul alimentar Selgros. Carnea provine din Polonia.
Atenție! Persoanele care au cumpărat carne de pui de la acel magazin sunt rugate să nu consume acel produs și să îl returneze în magazinul de la care l-ați achiziționat în baza bonului fiscal . Alerta vizează magazinele Selgros din Bucureşti (Drumul Taberei, respectiv Berceni), dar şi cel din Timişoara, precum şi alte magazine mai mici din mai multe judeţe ale ţării.
Autoritățile sanitare, în alertă
Potrivit Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), sferturi posterioare de pui congelate, contaminate cu bacteria Salmonella Enteritidis.
Bacteria
Salmonella trăiește în tractul intestinal al animalelor infectate și al oamenilor. Poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carnea, ouăle, laptele, fructele de mare și legumele. Simptomele infecției cu salmonella sunt predominant gastrointestinale și includ diaree, febră, greață, vărsături și dureri abdominale.
Principalele simptome ale infecției
În unele cazuri, simptomele pot fi severe, în special la copiii mici, la vârstnici și la persoanele cu sistemul imunitar slăbit. Simptomele pot apărea la 6 până la 72 de ore după ce au fost infectate cu salmonella.