Din cuprinsul articolului
Depresia afectează de obicei oamenii în lunile de iarnă, dar cercetările recente susțin apariția cazurilor legate de depresia sezonieră în timpul verilor.
Tulburarea afectivă sezonieră
Principalul declanșator al depresiei sezoniere este un anumit sezon. Tulburarea afectivă sezonieră sau SAD este cunoscută pentru noi. Acest tip de tulburare afectează de obicei oamenii în timpul anotimpurilor de iarnă, când nu există aproape nicio expunere la soare sau la lumină, potrivit cercetărilor publicate în Clinica Mayo.
Cu toate acestea, potrivit unor noi cercetări, experții susțin că depresia sezonieră se poate întâmpla și în lunile de vară și a fost recent în creștere pe tot globul.
Experții afirmă că acesta nu este deloc un fenomen ciudat deoarece; temperaturile ridicate pot duce la o tulburare psihologică crescută. Când oamenii sunt stresați, afectează starea lor mentală și, de obicei, duce la depresie.
Alți factori precum umiditatea și polenul pot fi, de asemenea, cauza din spatele depresiei de vară.
Energie scăzută și oboseală
Temperatura ridicată poate provoca deshidratare severă, pierderi perpetue de energie și oboseală. Devine foarte dificil pentru mulți oameni să funcționeze normal în timpul valurilor de căldură, în special pentru cei care lucrează în aer liber.
Energia scăzută este un semn comun al suferinței de vară, dar experții spun că poate semnifica și SAD.
Insomnie
Persoanele care sunt afectate de SAD în timpul lunilor de iarnă suferă de obicei hipersomnie din cauza căreia dorm mai mult decât în mod normal.
Cu toate acestea, în timpul verii, SAD poate provoca un impact energizant asupra oamenilor provocând insomnie și dificultăți de a dormi bine.
Pierderea poftei de mâncare
Temperatura ridicată poate provoca o pierdere a poftei de mâncare. Simptomele pot fi, de asemenea, interconectate între ele. Este posibil ca o persoană să nu aibă voința să mănânce atunci când se simte defavorizată și tristă.
Dormitul mai puțin sau dormitul excesiv le poate afecta apetitul.
Pierdere în greutate
Desigur, dacă o persoană nu mănâncă corespunzător din cauza energiei scăzute, a tristeții, a lipsei somnului, el sau ea pierde în greutate chiar și atunci când nu intenționează.
Tristeţe
Suferința psihologică poate provoca tristețe. Oboseala, deshidratarea și consumul de energie pot afecta, de asemenea, starea de spirit a unei persoane, provocând tristețe și depresie.