Din cuprinsul articolului
Cele mai bune alimente pentru diabetici! Există alimente cu superputeri, așa numitele „superfood”, un termen folosit de marile companii alimentare ca modalitate de a promova la scară largă acele alimente despre care se crede că au benedicii pentru sănătate.
O dietă sănătoasă ce conține alimente care scad glicemia rapid, de pildă, poate include ghimbirul, avocado, semințele de schinduf, in și chia.
Există mai multe alimente care scad glicemia și sunt recomandate tutror persoanelor care se preocupă de sănătatea lor, nu doar celor cu diabet sau prediabet.
Glicemia reprezintă nivelul zahărului din sânge și poate poate oscila de la hiperglicemie la hipoglicemie. O persoană ce are o cantitate mare de zahăr în sânge se confruntă cu hiperglicemia, iar în cazul în care are nivelul zahărului este scăzut se confruntă cu hipoglicemie.
Șase alimente care te ajută în lupta cu diabetul
Consumul de alimente bogate în vitamina C și potasiu este recomandat pentru menținerea unui nivel cât mai scăzut al glicemiei.
- Fasole: Un alt aliment bun pentru menținerea glicemiei, dar și pentru sănătatea inimii, este fasolea, în special tecile de fasole. Tecile de fasole au efect de scădere a glicemiei. Atenție! Fasolea boabe nu este recomandată, pentru că are mulţi hidraţi de carbon.
- Asparagus: La fel, consumul de asparagus este recomandat deoarece are un conținut mare de vitamina C ce protejează țesuturile de ateroscleroză. Leguma se poate servi în salate sau ceaiuri.
- Scorțișoara: Acest condiment reduce glicemia cu apoape 30%, încetinind descompunerea carbohidraților. Totodată, în organism acționează ca insulina, însă într-un ritm mai lent.
- Mere: De asemenea, persoanelor cu diabet le este recomandat consumul a maximum jumătate de kilogram de mere pe zi. Acestea au un conținut ridicat de fibre, asigurând eliminarea glucozei.
- Grapefruit: Cel mai recomandat fruct este grapefruit-ul deoarece are un conținut scăzut în glucide. Puteți consuma aproximativ 500 de grame pe zi.
- Usturoi: Usturoiul crud poate facilita scăderea glicemiei pentru diabeticii de tip 1 și 2, având anumiți compuși cu efecte asemănătoare insulinei.
Ceaiurile trebuie consumate de trei ori pe zi
Există câteva ceaiuri care fac minuni în păstrarea unui nivel optim al glicemiei, deși, atenție!, trebuie consumate de maxim trei ori pe zi și, de asemenea, nu trebuie băute în locul apei.
Printre aceste ceaiuri se numără:
- ceaiul verde chinezesc,
- ceaiul de afin,
- ceaiul de cătină,
- ceaiul din frunze de dud alb.