Sari la conținut

7 simptome neobișnuite ale cancerului de col uterin pe care nu ar trebui să le ignorați

cancer de col uterin
Sursă foto: Getty Images
România, pe primul loc în Europa la incidența cancerului de col uterin

Cancerul de col uterin este o afecțiune în care există o creștere anormală a celulelor în celulele colului uterin – partea inferioară a uterului care se conectează la vagin. Boala este o provocare, deoarece nu există simptome ale acestei afecțiuni în primele etape sau inițiale. Cu toate acestea, există destul de multe simptome pe care cineva le poate experimenta atunci când cancerul de col uterin este în stadiu avansat.

Cine este în pericol?

Există multe motive pentru care cineva  poate dezvolta cancer cervical. Unii dintre factorii comuni de risc sau factorii care facilitează dezvoltarea cancerului de col uterin includ – contactu intim cu mai mulți parteneri, imunitate prea slabă, expunerea la medicamente pentru prevenirea avortului spontan, obiceiuri de fumat, etc.

Simptome cancer cervical

Sângerare vaginală anormală

Ați observat în ultima vreme un fel de nuanță roșie în secrețiile vaginale? Ei bine, asta nu este normal. Poate fi unul dintre simptomele de avertizare ale cancerului de col uterin. Sângerări anormale, cum ar fi sângerare din vagin imediat după actul sexual , între perioadele menstruale sau după menopauză; perioadele menstruale ce pot  dura mai mult decât în mod normal, ar trebui să te trimită la medic.

Descărcări vaginale anormale

Secrețiile vaginale pot fi un semn de avertizare pentru mai multe tipuri de afecțiuni de sănătate, dar poate fi unul dintre cele mai grave semne de avertizare și unul neobișnuit, de asemenea, pentru cei care suferă de cancer de col uterin. Secreția poate fi palida, maro sau roz. De asemenea, poate părea apos sau conține sânge. Poate fi sau nu cu  miros.

Miros vaginal urât

Simți un fel de miros de pește care iese din vagin? Nu este normal și ar putea fi și un semn de cancer de col uterin. Acest lucru se întâmplă în principal din cauza reziduului care rămâne în peretele vaginal care duce la formarea unui anumit tip de bacterii. Un pacient care suferă de cancer de col uterin va observa un miros neplăcut care iese din vagin.

Durere în timpul actului intim

Contactul intim dureros sau durerea în timpul actului intim poate fi și un semn de avertizare al cancerului de col uterin.

Cancerul de col uterin poate duce la dureri necontrolate în zona pelviană și se poate agrava atunci când individul intră în orice fel de activitate intimă.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Durere abdominală

Durerea în zona pelviană sau durerea abdominală poate fi un alt simptom de avertizare al cancerului de col uterin.

Potrivit medicilor, pacienții experimentează acest simptom într-un stadiu foarte incipient al acestei afecțiuni canceroase, dar uneori îl confundă cu o altă boală și astfel lucrurile se complică în cele din urmă.

Probleme la urinare sau la mișcarea intestinului

Cancerul de col uterin poate prezenta unele dintre simptomele teribile care vă pot face viața de zi cu zi dificilă.

Experimentarea durerii în timpul urinării și mișcărilor intestinale poate fi un semn de avertizare al acestei afecțiuni.

Sânge în urină

Unul dintre cele mai grave și înfricoșătoare simptome ale cancerului de col uterin poate fi sângele în urină. Când observi un strop de sânge sau orice nuanță roșie care iese din vagin în timp ce urinezi, trebuie să mergi la medic și să te verifici.

Unele dintre simptomele comune

Deci, acum că știți cu toții care sunt simptomele de avertizare neobișnuite ale cancerului de col uterin. Iată câteva dintre semnele comune care trebuie luate în considerare la fel de importante:

  •  durere pelvină,
  • diaree,
  • durere sau sângerare din rect la defecare,
  • oboseală extremă,
  • scădere în greutate inexplicabilă,
  • pierderea poftei de mâncare,
  • abdomen umflat sau balonare

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel