Sari la conținut

STUDIU. Care sunt, de fapt, riscurile medicale ale sedentarismului. Germanii îşi petrec din ce în ce mai mult timp în fiecare an stând jos

obiceiul care distruge oasele
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
sedentarismul, un factor de risc pentru sanatate

Germanii devin din ce în ce mai sedentari, fapt care poate avea grave riscuri pentru sănătate, conform unui studiu realizat de Universitatea de Educaţie Fizică din Koln şi de serviciul german de asigurări de sănătate DKV.

În medie, un german îşi petrece 9,2 ore pe zi stând pe scaun – cu jumătate de oră mai mult decât în 2021, în perioada pandemiei COVID-19. „Germanii îşi petrec din ce în ce mai mult timp în fiecare an stând jos”, conform echipei de cercetători coordonată de Ingo Froböse de la Universitatea de Educaţie Fizică din Koln.

Lungile perioade de sedentarism pot creşte riscul de îmbolnăvire de diabet de tipul 2, obezitate şi hipertensiune arterială, printre altele, potrivit cercetării citate de Agerpres.

Studiul a fost realizat prin intervievarea a 2.800 de adulţi, prin telefon, cu privire la activitatea fizică, regimul alimentar, consumul de alcool şi tutun şi nivelurile de stres. Conform cercetării, doar 17% dintre participanţi fac suficient de multă mişcare şi au un regim de viaţă sănătos.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel