Sari la conținut

ȘOCANT! Pacienta a luat aceste suplimente naturale, dar s-a trezit intoxicată cu plumb

suplimente alimentare
Sursă foto: Phota37 (Shutterstock)
Control la o companie ce distribuie suplimente alimentare

Din cuprinsul articolului

Într-un nou raport de caz, medicii detaliază modul în care o femeie canadiană a dezvoltat otrăvire cu plumb în urma administrării de produse ayurvedice umplute cu metal toxic.

Încercarea unei femei canadiene de a-și trata infertilitatea a mers drastic greșit, spun medicii ei. Într-un nou raport de caz săptămâna aceasta, ei detaliază modul în care a dezvoltat otrăvire cu plumb în urma administrării de suplimente umplute cu metal toxic. Simptomele femeii au fost tratate cu succes. Această descoperire a determinat autoritățile să sechestreze alte produse contaminate de la furnizorul ei de medicină alternativă.

Cazul a fost descris într-o lucrare publicată săptămâna trecută în Canadian Medical Association Journal.

Simptomele manifestate

Potrivit raportului, femeia în vârstă de 39 de ani a vizitat serviciul de urgență de trei ori pe o perioadă de șase săptămâni, cu simptome de durere abdominală, constipație, greață și vărsături.

La a treia vizită, a fost internată la spital pentru anemie și posibilă sângerare gastrointestinală.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Testele au exclus sângerarea, iar anemia ei s-a ameliorat după ce a primit transfuzii de sânge, așa că a fost externată. La o vizită de urmărire, două săptămâni mai târziu, ea a continuat să se simtă rău și obosită.

În cele din urmă, ea a intrat în grija unuia dintre autorii raportului.

În acest moment, ea a dezvăluit că a luat zilnic remedii oferite de un practicant de Ayurveda – un sistem de medicină alternativă despre care se crede că își are originea în India cu cel puțin trei milenii în urmă – în fiecare zi, timp de peste un an, în speranța de a-și trata infertilitatea.

Medicii ei au decis apoi să o testeze pentru otrăvire cu plumb, constatând că avea niveluri de plumb din sânge de peste 25 de ori mai mari decât se aștepta în mod normal.

Pe baza istoricului ei, medicii nu au reușit să găsească alte surse probabile de expunere la plumb în afară de remediile ayurvedice. Așa că a fost de acord să nu mai ia medicamentul și a fost plasată pe terapie de chelare.

Medicii au anunțat apoi oficialii de la Public Health Ontario care au început să-și conducă propria investigație. Au găsit niveluri ridicate de plumb în majoritatea produselor pe care femeia le-a oferit.

Au fost aduse ulterior oficiali federali și alți oficiali locali din domeniul sănătății și au ajutat la investigarea clinicii de unde ea cumpărase produsele. Ei au descoperit că, clinica a încălcat în mod clar reglementările țării privind vânzarea produselor de sănătate alternative și naturale și au procedat la confiscarea a sute de pastile vândute acolo.

Testele ulterioare au arătat că unele dintre produse conțineau niveluri ridicate de arsenic, mercur sau plumb, în timp ce altele aveau medicamente autentice, dar neetichetate, cum ar fi diclofenacul (un analgezic AINS) și progesteronul.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel