Sari la conținut

Știai că scrisul de mână îți poate arăta de ce boli suferi? Află care sunt acestea

Scris de mana
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Beneficiile scrisului de mana

Știai că scrisul de mână dezvăluie mai multe informații decât cele care țin de trăsăturile de personalitate? Grafologia, adică știința care se ocupă cu descifrarea sensurilor ascunse din spatele scrierii de mână a unei persoane, este folosită în elucidarea anchetelor penale dar şi pentru a răspunde numeroaselor întrebări legate de sănătatea unei persoane.

Grafologii acordă o atenție deosebită spațierii cuvintelor, întreruperilor de linie, consistenței în execuția literelor, presiunii aplicate în timpul scrierii și formelor de puncte folosite pentru a caracteriza literele.

Grafologia poate oferi chiar avertismente cu privire la starea de sănătate a fiecăruia dintre noi, potrivit Healty Panda.

Iată, în cele ce urmează o listă de boli, precum şi procese fiziologice care pot fi depistate în funcţie de scrisul fiecăruia:

Boli care pot fi „citite” în scrisul de mână: 1. Hipertensiune arterială

Cu ajutorul grafologiei este posibil să se determine dacă o persoană are hipertensiune arterială. Caracteristicile scrisului unei persoane care suferă de hipertensiune arterială variază dramatic, comparativ cu cele în care persoana are un sistem cardiovascular ce funcţionează normal.

Grafologii au stabilit faptul că pacienţii hipertensivi au un scris dezordonat, cu tremurături.

2. Boala Parkinson și boala Alzheimer

Este nevoie de o mare măiestrie pentru a recunoaște dacă scrisul produs de un pacient cu boala Parkinson sau Alzheimer este copilăresc sau aparține unui pacient clinic bolnav. Aici se înțelege importanța grafologilor atestați.

Unele dintre caracteristicile bolii Parkinson sunt tremor, bradikinezie (mișcare lentă), rigiditate și echilibru deficitar. Toate acestea apar de fapt în scrisul de mână al pacientului. Rezultatul este un scris de mână foarte mic, cu cuvinte înghesuite.

Pacienții cu boala Alzheimer au un scris de mână larg distanțat.

Aceasta este o reprezentare a caracteristicii primare a acestei boli și anume uitarea.

3. Schizofrenie

O cercetare medicală sugerează că aproape 60% dintre pacienţii cu schizofrenie care sunt trataţi cu medicamente antipsihotice se confruntă cu efecte extrapiramidale. Acestea includ alte boli, cum ar fi dischinezie tardivă şi Parkinsonism.

Toate acestea şi, de asemenea, dizabilitatea generală motorie a pacientului pentru a-şi menţine mâinile în control total duc la schimbări profunde în calitatea generală a scrierii de mână a pacientului.

Boli care pot fi „citite” în scrisul de mână: 4. Depresie

Grafologii pot stabili, de asemenea, dacă o persoană este fericită sau este deprimată clinic, analizând îndeaproape scrisul de mână.

Când oamenii sunt într-o dispoziție veselă, au tendința de a scrie într-un flux care se vede clar în scenariul lor scris de mână. De asemenea, dacă bara transversală a lui „t” este înclinată într-o poziție în sus de la stânga la dreapta, atunci asta înseamnă optimism. Acest lucru este valabil pentru tendința generală a scrisului de mână, înclinarea în sus reprezentând optimism.

Dacă, totuși, toate literele manuscrisului au o înclinare în jos, atunci se spune că subiectul are depresie. Veți observa și o lipsă de aliniere. Cu cunoştinţele de mai sus în mână, grafologii pot determina starea de sănătate a unei persoane uitându-se la scrisul de mână. Aceste măsuri au fost de mare valoare atât pentru medici, cât și pentru pacienți.

5. Autism 

Scrisul de mână lizibil este esenţial pentru dezvoltarea academică. Este vital nu numai în scopuri de comunicare şi socializare dar şi pentru stima de sine a unui individ. Persoanele cu autism au un scris de mână caracterizat prin ezitare şi pauze semnificative între cuvinte. La fel este şi în rândul celor care suferă de sindromul Asperger.

Boala afectează sistemul motor al individului atât de mult încât o coordonare între creier şi membrele superioare este compromisă.

Boli care pot fi „citite” în scrisul de mână: 6. Dislexie

Copiii sau adulţii care suferă de dislexie au un scris aparte, susţin cercetătorii. Părinţii care presează copiii în corectarea scrierii de mână doar înrăutăţesc lucrurile, sunt de părere specialiştii.

Persoanele care sunt diagnosticate cu dislexie dau o formă ciudată literelor „d” şi „q”, şi confundă litera „b” cu litera „d” în interiorul cuvintelor.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel