Sari la conținut

Medic: patru alimente antiinflamatoare care reduc riscul de cancer

Alimente anti cancer
Sursă foto: Getty Images
Alimente care reduc riscul de apariție a cancerului

Inflamația cronică netratată poate provoca leziuni ADN-ului și poate duce la cancer, dar anumite alimente pot ajuta la oprirea vinovatului, potrivit unui medic.

Din păcate, cancerul scurtează mult prea multe vieți, iar statisticile sumbre nu par să se îmbunătățească în curând.

Din fericire, o dietă sănătoasă este una dintre cele mai mari arme pe care le poți adăuga la arsenalul tău de protecție împotriva bolii potențial mortale.

Deși niciun aliment specific nu poate garanta prevenirea cancerului, alimentele antiinflamatoare pot contribui la reducerea riscului, potrivit doctorului Sunni Patel, de la Dish Dash Deets.

Medicul a explicat că inflamația cronică este legată de un risc crescut de dezvoltare a cancerului.

Vestea bună este că o dietă cu o varietate de alimente antiinflamatoare poate ajuta la oferirea protecției.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

1. Fructe de pădure

De la afine la zmeură, fructele de pădure sunt pline de antioxidanți precum antocianine și vitamina C, care pot ajuta la reducerea inflamației.

„Antioxidanții ajută la neutralizarea moleculelor dăunătoare numite radicali liberi, care pot provoca stres oxidativ și pot declanșa inflamația”, a spus dr. Sunni.

În plus, se crede că deteriorarea celulelor cauzată de radicalii liberi și stresul oxidativ joacă, de asemenea, un rol în dezvoltarea cancerului.

Prin urmare, consumul de mulți antioxidanți ar putea contribui la perturbarea acestor procese subiacente dăunătoare.

2. Pește gras

Plin de acizi grași omega-3, peștele precum somonul, macroul și sardinele oferă mai mult decât un gust plăcut.

Dr Sunni a spus: „S-a demonstrat că Omega-3 reduce inflamația influențând producția anumitor molecule inflamatorii.”

Prin urmare, medicul a recomandat să țintiți cel puțin o dată pe săptămână o porție de 100 până la 120 de grame de pește gras.

3. Nuci și semințe

Dr Sunni a explicat că migdalele, nucile, semințele de chia și semințele de in sunt exemple de nuci și semințe care conțin grăsimi sănătoase și antioxidanți, ajutând la reducerea inflamației.

4. Cerealele integrale

De la orez brun la quinoa și ovăz la grâu integral, cerealele integrale sunt bogate în fibre și diverși nutrienți care pot contribui la scăderea nivelului de inflamație.

Dr Sunni a spus: „Fibrele pot promova un microbiom intestinal sănătos, care joacă un rol în funcția imunitară și în reglarea inflamației”.

Medicul a recomandat să introduceți în alimentașue cel puțin jumătate din aportul de cereale integrale.

„În funcție de nevoile dumneavoastră calorice, acestea ar putea fi în jur de trei până la cinci porții pe zi”, a adăugat el.

 

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel