Din cuprinsul articolului
Pe vreme de caniculă, un pahar de apă cu gheață este tot ce poți să îți dorești. Nu doar că te răcorește, dar te și ajută să pierzi rapid kilogramele în plus.
Cercetătorii germani au descoperit că după ce bei un pahar de apă rece cu gheață, procesul de ardere a grăsimilor crește cu 30%, chiar în primele 10 minute.
Consumul de apă rece reduce la jumatate senzatia de foame, accelereaza metabolismul si curata organismul de toxine. Urmata timp de doua saptamani, dieta te ajuta sa scapi de 4-5 kg.
Dieta cu apa rece. Regulile dietei
Dacă nu ai gheață, e suficient ca apa să aibă o temperatură scăzută: 7 pahare de apă topesc 100 de calorii în fiecare zi.
Pe aceeași logică, când mănânci alimente reci, organismul depune un efort suplimentar pentru a le digera şi asimila. Practic, corpul „cheltuieşte” energie ca să aducă alimentele la 37ºC, conform clickpentrufemei.ro.
Pe parcursul acestei diete, va trebui sa respecti cateva reguli:
- Consumă doar apă plată, necarbogazoasă. Ca să-i îmbunătățești gustul, îi poți adăuga zeama de lămăie sau orice alt fruct;
- Înlocuiește una dintre mesele principale cu două pahare cu apă;
- Înainte de mesele principale, bea două pahare de apă. Înainte de gustări, un pahar cu apă. La două ore dupa mesele principale, bea încă doua pahare de apă.
Regula se aplică și în cazul mesei pe care o înlocuiești cu apă. În medie, pentru a slăbi semnificativ, ar trebui să ajungi cam la 14 pahare de apă rece zilnic.
Meniu zilnic
Ziua 1
Mic dejun: o felie de pâine neagră cu brânză degresată, o jumătate de banană
Prânz: 200 g supă rece de legume preparată din 2 morcovi, un praz, o ţelină,3 roşii, sare,piper, o lingură ulei+o felie de pâine integrală
Cină: 200 g salată preparată din salată verde, 2 roșii, 2 castraveți, un ardei gras, o ceapă roșie, 50 g ton în suc propriu, sare, piper, ulei de măsline
Gustări: 50 g sorbet de piersici (suc de fructe înghețat, fără zahăr), o felie de pepene roșu
Ziua a 2-a
Mic dejun: o jumătate de banană, 200 g iaurt + 30 g fulgi de ovăz
Prânz: 200 g supă de pui, preparată din 100 g piept de pui, un ardei gras, 2 morcovi, pătrunjel, o roşie, sare
Cină: 250 g salată de roşii + 150 de grame de brânză de vaci, o felie de pâine neagră
Gustări: 2 piersici, 50 g sorbet de caise (suc de fructe înghețat, fără zahăr)
Ziua a 3-a
Mic dejun: 120 g iaurt + 2 felii de pâine integrală cu șuncă de curcan
Prânz: 250 g supă de roșii cu crutoane din pâine integrală
Cină: 200 g salată grecească rece
Gustări: un iaurt, o felie de pepene galben
Ziua a 4-a
Mic dejun: 2 felii de pâine integrală cu brânză degresată + 200 ml lapte
Prânz: 200 g supă cremă de legume+crutoane din pâine integrală
Cină: 100 g piept de curcan la grătar, cu salată din roșii, castraveți şi ardei gras
Gustări:un baton de cereale integrale, 50 g sorbet de afine
Ziua a 5-a
Mic dejun: un ou fiert + o felie de pâine integrală + 200 ml suc de portocale
Prânz: 150 g piept de pui la grătar cu 200 g sote de fasole verde
Cină: o salată preparată din salată verde, 50 g ton în suc propriu, castraveți și ceapă
Gustări: 50 g sorbet de căpșune (suc de fructe înghețat, fără zahăr), 120 g iaurt
Ziua a 6-a
Mic dejun: 2 felii de şuncă de curcan cu pâine integrală, o ceașcă de ceai verde
Prânz: 250 ml supă rece preparată din 150 ml iaurt, 2 castraveți, o ceapă verde, usturoi, mărar, sare și piper
Cină: 200 g salată grecească
Gustări: un baton de cereale integrale, 50 g sorbet de zmeură