Sari la conținut

Armele SECRETE ale plantelor cu efecte anticancerigene: Au reușit să îmbunătățească starea pacienților

plante

Cancerul este una dintre cele mai de temut boli ale secolului al XX-lea, iar combaterea acestei boli a concentrat eforturile a mii de cercetători din domeniul medical. Având în vedere complexitatea extraordinară a zeci de tipuri de cancer și adaptabilitatea uimitoare a tratamentelor, cercetarea cancerului este extrem de costisitoare și complexă.

Cancerul este în prezent studiat pentru a identifica cauzele dezvoltării sale și strategiile de prevenire, diagnostic, tratament și vindecare. Cercetările variază de la epidemiologie și biologie moleculară până la terapii combinate, cum ar fi chirurgie, radioterapie, chimioterapie, hormonoterapie, imunoterapie sau chimioradiere.

Dar cancerul nu este o boală modernă, a existat dintotdeauna, iar oamenii au luptat împotriva lui cu ajutorul plantelor, care erau singurele medicamente disponibile la acea vreme.

Dar este adevărat că, pe măsură ce tehnologia avansează și viața noastră de zi cu zi se modernizează, oamenii sunt expuși la tot mai multe toxine și alți poluanți, iar ratele cancerului explodează. De sute de ani, plantele anticancerigene au reușit să îmbunătățească starea pacienților și, în unele cazuri, să stimuleze mecanisme neașteptate din organism pentru a lupta împotriva anumitor tipuri de cancer.

Exista în acest moment câteva medicamente si substanțe bazate pe extracte naturale, cu efecte excelente în tratarea cancerului.

Plantele, leac pentru pacienții cu cancer

Vincristine

Anacardium pentru carcinom hepatocelular, Sparanghel pentru carcinom epidermic, Boswellia pentru carcinom epidermic nazofaringian, Eltilina suberosa pentru sarcom, Euphorbia hirta pentru leucemie virală, Neglirica pentru cancer pulmonar Lewis, Kutuki pentru cancer hepatic, Ashwagandha pentru cancer hepatic etc. diferite tipuri de tumori.

plante
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Există o serie de alte plante care sunt în prezent studiate cu rezultate promițătoare. Sunt discutate doar câteva dintre plantele recomandate ca adjuvanti la tratamentul cancerului. Ashwagandha Există dovezi că ashwagandha are proprietăți antitumorale. În 1967, s-a demonstrat pentru prima dată că un extract de rădăcină poate fi folosit pentru a induce cancerul in vivo.

De atunci, interesul cercetătorilor a crescut și mai mult.
Warfarina, o substanță găsită în ashwagandha, a fost studiată de mai multe ori, ajungând la peste 50 în ultimii ani. S-a demonstrat că nu numai că are un efect terapeutic împotriva cancerului, ci și că are un efect preventiv împotriva cancerului.

Pe langa protectia directa impotriva carcinogenezei, s-a demonstrat ca aswaganda este hepatoprotectoare. Dar poate cel mai important este faptul ca aswaganda este un puternic regenerator al organismului, fiind folosita de sute de ani ca rejuvenant al organismului si ajutand astfel la prevenirea bolilor cronice cum ar fi cancerul, potrivit ncbi.nlm.nih.gov .

Vascul

Vascul este un exemplu excelent al unei plante cu efecte puternice în ameliorarea cancerului. Numeroase studii au pus în evidență capacitatea sa de a inhiba cresterea tumorilor prin efectele sale citotoxice si inflamatoare. S-a pus în evidență capacitatea sa de a induce apoptoza celulelor canceroase în sarcomul Ewing, in melanomul murin, de prevenție a recurentei în cancerul de vezica sau de inhibare a tumorilor de tip osteosarcom.

Ganoderma Numeroase specii de Ganoderma prezinta proprietati anticancerigene promitatoare!

Este derivat din alcaloizii vinca, paclitaxelul din tisa Pacificului, sulforafanul din familia cruciferelor și noscapina din mac. Multe alte substanțele bioactive izolate includ triterpenoizi, polizaharide, nucleozide, steroli, proteine ​​și alcaloizi. Doi dintre compușii activi majori, triterpenele și polizaharidele, s-au dovedit a avea efecte anticancer semnificative in vitro și in vivo.

Reishi s-a dovedit a fi deosebit de eficient împotriva cancerului de sân. Diferiți compuși din Ganoderma lucidum au efecte anticanceroase manifestate prin inhibarea creșterii tumorii, inducerea apoptozei, oprirea aberantă a ciclului celular, inhibarea comportamentului invaziv, reglarea expresiei genelor și protejarea împotriva deteriorării ADN-ului.Există dovezi că există.

Astragalus Astragalus,  o planta cu efecte imunostimulente intense si de lupta impotriva bolilor.

Este un imunostimulent cunoscut pentru capacitatea sa de a crește numarul de celule albe din sânge și de a stimula producerea de anticorpi, ceea ce are ca efect direct o rezistență crescută a organismului la virusi si bacterii. Numeroase studii au aratat că astragalus nu numai ca stimuleaza sistemul imunitar, dar are un efect direct de creștere a activitatii, producției și funcțiilor celulelor imunitare (celule T, celule naturale ucigase, macrofage, imunoglobulina).

Saponinele din astragalus au efecte cunoscute anticancerigene

În plus, se știe că saponinele de astragal au proprietăți anticancerigene, iar cancerul de stomac este unul dintre tipurile de cancer în care s-au dovedit efectele benefice ale acestei plante. Cordyceps Cordyceps a fost folosit în mod tradițional în China și Asia de peste 2000 de ani pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv cancerul. În vremurile moderne, datorită efectelor sale imunomodulatoare, este utilizat în combinație cu agenți chimioterapeutici moderni pentru a îmbunătăți răspunsul la tratament și a controla efectele secundare.
Cordycepin

S-a dovedit că unul dintre ingredientele sale active are numeroase activități farmacologice, inclusiv proprietăți imunostimulatoare, antiinflamatorii, antitumorale, antibacteriene, antivirale și antioxidante.
Dovezile disponibile sugerează că rolul lui Cordyceps ca potențial terapeutic antitumoral/anticancer este direct legat de rolul său în activarea răspunsurilor imune înnăscute. Aici, în regnul vegetal, avem resurse inimaginabile pentru a combate cele mai de temut boli.
Cancerul este acum a doua cauză de deces la nivel mondial, iar regnul vegetal poate sprijini cercetările actuale și poate oferi răspunsuri în prevenirea și tratamentul multor dintre tipurile de cancer identificate.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel