Sari la conținut

Boala de reflux gastroesofagian: Ce poți face pentru a „calma” stomacul

cancer
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Simptome cancer de stomac

Milioane de oameni din întreaga lume suferă de reflux gastroesofagian. Dacă aveți această boală, arsurile la stomac vor fi primul și cel mai ușor de recunoscut simptom. Apare de obicei după masă, dar aceasta nu este norma. Frecvența acestor episoade poate fi de câteva ori pe săptămână sau de câteva ori pe zi. Disconfort crescut.

Simptom pentru boala de reflux gastroesofagian

Simptomele pot fi rezultatul refluxului acizilor din stomac în esofag, provocând disconfort și durere.

Potrivit medicilor, este bine să incluzi în dieta ta câteva alimente specifice pentru a putea controla simptomele refluxului gastroesofagian. BNu este vorba despre alimente care să vindece afecțiunea, ci despre ameliorarea ei.

Fructe, altele decât citricele

Printre fructele altele decât citrice se numără pepenii, bananele, merele și perele, care sunt mai puțin susceptibile de a declanșa simptome de reflux decât fructele acide.

Legume

Legumele sunt în mod natural sărace în grăsimi și zahăr și ajută la reducerea acidului gastric. Alegerile bune sunt fasolea verde, broccoli, sparanghelul, varza, cartofii și castraveții.

Albușul de ou

Albușul de ou este o alegere bună, spre deosebire de gălbenuș, care este bogat în grăsimi și poate declanșa simptomele.

Ghimbir

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii naturale și este considerat un remediu natural pentru problemele gastrointestinale. Puteți adăuga rădăcini de ghimbir rase sau tocate în rețete alimentare sau în smoothie-uri, sau puteți bea ceai de ghimbir pentru a ameliora simptomele.

Ovăz

Hrișca este o alegere preferată pentru micul dejun, deoarece este o sursă excelentă de fibre din cereale. O dietă bogată în fibre a fost legată de un risc mai mic de GERD. O altă opțiune pentru fibre este pâinea și orezul din cereale integrale.

Grăsimi sănătoase

Surse bune de grăsimi sănătoase sunt uleiul de măsline și nucile nesărate și nefierte. Reduceți aportul de grăsimi saturate și trans și înlocuiți-le cu aceste grăsimi polinesaturate mai sănătoase.

Carne slabă și fructe de mare

O imagine face cât o mie de cuvinte: Urmăriți pronews.gr pe Instagram pentru a „vedea” lumea reală!
Carnea slabă, cum ar fi puiul, curcanul, peștele și fructele de mare sunt sărace în grăsimi și reduc simptomele GERD. Încercați-le la cuptor sau fierte, potrivit pronews.gr.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel