Din cuprinsul articolului
Stresul scade adesea libidoul, un termen popular pentru dorința sexuală, care fluctuează în mod natural de-a lungul anilor, potrivit Mayo Clinic, o organizație non-profit de practică clinică, educație și cercetare.
În general, absența dorinței sexuale este mai frecventă la femei decât la bărbați, în primul rând din cauza variațiilor hormonale care apar în funcție de faza ciclului menstrual în care se află, sau după menopauză. Cu toate acestea, există și alți factori care ar putea influența scăderea libidoului, printre care:
- Stresul. Problemele financiare sau profesionale pot crea distrageri.Lipsa de conexiune cu partenerul tău. Conexiunea este esențială pentru ca relația să avanseze, iar dorința sexuală face parte din ea.
- Conflicte sau certuri nerezolvate. Problemele pot fi copleșitoare și pot distrage atenția.
- Comunicare deficitară a nevoilor și preferințelor sexuale. Este important să vorbiți despre noile experiențe sexuale pe care doriți să le aveți mai târziu.
- Probleme de încredere. Stima de sine scăzută și imaginea corporală.
- Probleme sexuale. Durerea în timpul actului sexual sau lipsa orgasmului poate scădea dorința sexuală.
- Boli. Multe boli non-sexuale pot afecta dorința sexuală, cum ar fi artrita, cancerul, diabetul, hipertensiunea arterială, bolile coronariene și bolile neurologice.
- Medicamente. Anumite medicamente eliberate pe bază de rețetă, în special antidepresivele numite inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei, scad dorința sexuală.
- Stilul de viață. Un pahar de vin poate crea o senzație de dorință, dar consumul prea mare de alcool o poate afecta. La fel și drogurile ilegale. Fumatul scade, de asemenea, fluxul sanguin, ceea ce poate reduce excitarea.
Pentru a atenua această problemă, este esențial să aveți obiceiuri bune de viață, cum ar fi o dietă bogată în vitamine și minerale, relații interpersonale bune, printre alți factori. În ceea ce privește alimentația, site-ul Voz Populi evidențiază proprietățile alimentelor afrodiziace, cum ar fi acai, o mică boabă de culoare mov originară din Brazilia care ajută la creșterea dorinței sexuale, motiv pentru care este cunoscută drept „Viagra naturală”.
Previnere îmbătrânirea celulară
” Açai are o valoare energetică ridicată care ajută la creșterea libidoului și conferă vitalitate, dar îmbunătățește și fluxul sanguin al organismului, ceea ce îl face eficient în combaterea disfuncției erectile”, se arată pe site.
În plus, acest aliment conține flavonoide și antociani care protejează organismul de radicalii liberi, prevenind astfel îmbătrânirea celulară. De asemenea, ajută la pierderea în greutate, deoarece are un conținut scăzut de calorii și un procent ridicat de proteine vegetale care oferă o senzație de sațietate.
De asemenea, açaiul ajută la reglarea tranzitului intestinal datorită conținutului de fibre, îmbunătățește sănătatea cardiovasculară datorită conținutului ridicat de fitosteroli și întărește sistemul imunitar datorită conținutului de polifenoli care protejează împotriva virușilor și bacteriilor.