Sari la conținut

Un simptom mai puțin cunoscut al bolii Alzheimer care poate apărea în în timp ce conduci

masina
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

În timp ce unele semne de Alzheimer sunt așteptate, altele pot fi o surpriză. Alzheimer este o boală a creierului care afectează treptat memoria, gândirea și capacitățile de raționament.

Atunci când persoanele cu Alzheimer se urcă la volan, pot întâmpina dificultăți în a-și aminti traseul către o locație cunoscută.

În plus, un simptom mai puțin cunoscut al bolii este dificultatea de a percepe culoarea sau contrastul, care poate fi vizibilă în timpul condusului.

Potrivit Asociației Alzheimer: „Pentru unii oameni, problemele de vedere sunt un semn al bolii Alzheimer. Acest lucru poate duce la dificultăți de echilibru sau la probleme de citire. De asemenea, pot avea probleme în a judeca distanța și în a determina culoarea sau contrastul, cauzând probleme la volan.” Este important de reținut că aceste probleme de vedere nu trebuie confundate cu modificări ale vederii legate de vârstă sau cu cataracta.

Doar una din trei persoane își informează medicii cu privire la simptomele de demență

Un sondaj recent realizat de Societatea Alzheimer a arătat că doar una din trei persoane își informează medicii cu privire la simptomele de demență resimțite de ele însele sau de cei dragi lor în prima lună.

Majoritatea oamenilor rămân tăcuți, în primul rând pentru că nu sunt siguri care simptome indică demența și care sunt pur și simplu o parte a îmbătrânirii normale. Sondajul, la care au participat 1.100 de persoane, a indicat faptul că 33% dintre indivizi își păstrează preocupările pentru ei înșiși timp de peste o lună.

De asemenea, sondajul a constatat că doar 15% dintre oameni abordează imediat problema, în timp ce 11% au recunoscut că nu și-au exprimat niciodată îngrijorarea, chiar și după ce au observat primul simptom.

Dr. Amir Khan, medic rezident al emisiunilor Lorraine și Good Morning Britain de pe ITV, a subliniat necesitatea de a schimba percepția conform căreia demența este o parte inevitabilă a îmbătrânirii. El a spus: „O treime dintre noi vor dezvolta demență în timpul vieții noastre – trebuie să schimbăm ideea că apariția demenței este inevitabilă pe măsură ce îmbătrânim – nu se numește îmbătrânire, ci îmbolnăvire.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel