Sari la conținut

Cele mai bune modalități pentru femeile de peste 50 de ani de a pierde grăsimea de pe burtă

Menopauza și probleme dentare
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
La menopauză femeile au nevoie de compensarea pierderilor de estrogen prin alimentație.

Femeile care trec prin menopauză știu un singur lucru: nu este distractiv. Bufeurile, schimbările de dispoziție și creșterea în greutate sunt doar câteva dintre simptomele „minunate” ale menopauzei. Mai presus de orice, exercițiile fizice nu par să aibă același efect ca înainte de intrarea în menopauză.  Oricât de dezamăgitor ar părea, cercetările arată că exercițiile fizice regulate pot face simptomele menopauzei mai suportabile.

Este posibil ca femeile aflate la menopauză să nu simtă întotdeauna controlul asupra sănătății lor, dar își pot recăpăta controlul și își pot menține siluetele sănătoase cu exercițiile potrivite. De cele mai multe ori, femeile fac aceleași exerciții și mănâncă aceleași alimente care le-au menținut la o greutate sănătoasă înainte de menopauză. Ne pare rău, doamnelor, dar greutatea suplimentară din jurul secțiunii mediane nu se va schimba cu aceeași rutină veche.

Odată ce femeile ating vârsta de 50 de ani, nivelul de estrogen începe să scadă, metabolismul încetinește, iar grăsimea se poate acumula rapid în jurul secțiunii mediane. Corpul nu arde grăsimile ca înainte, așa că trebuie să încorporați următoarele sfaturi pentru a menține kilogramele în timpul menopauzei.

Exerciții cardiovasculare regulate

Dacă ești o femeie de peste 50 de ani și nu faci exerciții cardiovasculare regulate, tocmai ai făcut greșelile unu, doi și trei. Exercițiile aerobice includ antrenamente care măresc ritmul cardiac, de exemplu, mersul cu bicicleta, mersul pe jos, dansul, cursurile de tabără de pregătire, cursurile de box sau înotul.

Începe puțin câte puțin. Faceți o plimbare de 30 sau 40 de minute cinci sau șase zile pe săptămână. De asemenea, puteți încerca antrenamentul pe intervale pentru a ajuta la arderea mai multor calorii.

Eliberarea stresului și somnul

Pentru femeile aflate la menopauză este necesar să dormi cel puțin șapte ore pe noapte și să reduci nivelul de stres. Atunci când organismul nu doarme suficient, mai puțină insulină este eliberată în organism după ce a mâncat o masă.

Acest lucru îngreunează ca insulina să fie eficientă și prea multă glucoză (zahăr din sânge) ajunge în sânge, ca urmare, ducând la creșterea în greutate în jurul abdomenului.

Somnul insuficient poate reduce, de asemenea, producția de hormon care vă spune când sunteți sătul, determinându-vă să aveți poftă de alimente bogate în calorii și cu valoare nutritivă zero.

Antrenamentul de forță

În timp ce exercițiile cardiovasculare sunt necesare, antrenamentul de forță sau exercițiile de creștere a mușchilor sunt la fel de importante.

Pierderea osoasă este frecventă la femeile aflate la menopauză, iar antrenamentul de forță ajută la încetinirea pierderii osoase și la conservarea mușchilor, care încep să se disipeze între 40-50 de ani.

Nu trebuie să ridici greutăți în sala de sport ca un power-lifter; mai degrabă, mersul cu gantere ușoare, genuflexiuni cu greutate corporală sunt exerciții grozave de creștere a mușchilor pentru începători. Dacă antrenamentul de forță pare descurajator, luați în considerare un antrenor personal care să vă ajute în călătoria dvs. de pierdere în greutate.

Flexibilitate și întindere

Flexibilitatea este unul dintre cei patru piloni ai exercițiilor fizice, deoarece aveți un risc crescut de rănire atunci când mușchii sunt strânși. Înainte de fiecare antrenament, ar trebui să vă întindeți pentru a păstra gama de mișcare și pentru a menține articulațiile flexibile, două lucruri care se pierd pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.

Dieta

Nu în ultimul rând,  este hrana pe care o introduci în corpul tău. Puteți face toate întinderile și exercițiile din lume, dar totul va fi în zadar dacă nu mâncați curat.

Deoarece un procent mare de femei cu vârsta de 50 de ani și peste au un metabolism mai lent, este înțelept să eliminați zaharurile rafinate, cerealele rafinate, grăsimile trans și carbohidrații simpli.

Fă-ți timp să te concentrezi pe fructe, legume, nuci, semințe, leguminoase, cereale integrale și consumă grăsimi sănătoase precum avocado și ulei de măsline. Și nu uitați de fibre!

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel