Sari la conținut

Salariu de 1000 de euro în Sănătate! Cerere mare în București, Cluj și Alba Iulia. Important de știut: NU e nevoie de studii superioare!

bani
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Salariu de 1000 de euro în Sănătate! Cerere mare în București, Cluj și Alba Iulia. Important de știut: NU e nevoie de studii superioare!

Potrivit platformei de recrutare BestJobs, există oferte de muncă pentru anumite poziții care pot fi renumerate cu mii de euro.

Astfel, un fizician medical poate câștiga un salariu care variază între 600 și 1.000 de euro net pe lună.

Salariu de 1000 de euro în Sănătate! Cerere mare în București, Cluj și Alba Iulia

„Un fizician medical face parte din echipa de radioterapie/oncologie a unei instituţii medicale şi are ca principale responsabilităţi să prepare dozele radioactive pentru fiecare pacient, să completeze fişele medicale ale pacienţilor conform protocoalelor interne şi să măsoare periodic cu aparatura din dotare echipamentele de investigaţii pentru a asigura respectarea standardelor în vigoare.

Printre cerinţele pentru o astfel de poziţie se numără studiile în fizică cu specializare în fizică medicală, experienţa în radioterapie şi în operarea echipamentelor de imagistică de tip CT/RMN/radiologie/mamografie.

Conform datelor din platforma BestJobs, oferta de locuri de muncă pentru această poziţie este mai mare în Bucureşti, Alba Iulia şi Cluj-Napoca, iar salariul este cuprins în intervalul 600-1.000 euro/lună, în medie“, a declarat Ana Vişian, marketing manager, BestJobs, pentru zf.ro.

Pe lângă salariu, un fizician medical primește ca beneficii extrasalriale și bonusuri specifice următoarele: tichete de masă, prime de sărbători, vouchere de vacanță și reduceri la servicii medicale.

Potrivit sursei citate, în acest moment există 362 de posturi vacante pentru această poziție, disponibile pe platforma BestJobs, cele mai multe în București, Alba Iulia și Cluj-Napoca.

Ce este un fizician medical

Fizicienii medicali lucrează în domeniul sănătății și aplică cunoștințele de fizică pentru dezvoltarea și utilizarea tratamentelor, dispozitivelor și tehnologiilor medicale cu radiații.

Aceștia se asigură că echipamentul din dotarea organizațiilor în care își desfășoară activitatea funcționează corect și sunt implicați direct în etapele de diagnosticare și tratament al pacientului.

În același timp, fizicianul medical este responsabil de protecția personalului și pacienților împotriva radiațiilor nucleare și electromagnetice.

În activitatea lor, fizicienii medicali se consultă adesea cu colegii lor medici pentru a oferi consultanță și resurse pentru a rezolva problemele care apar atunci când se utilizează tehnici de radioterapie sau de medicină nucleară.

Fizicienii medicali lucrează în spitale, unități de îngrijire a sănătății, clinici medicale și cabinete private.

În România, norma de lucru pentru un fizician medical este de 6 ore pe zi.

Cu toate acestea, în cazuri excepționale pot efectua orele suplimentare în weekend, în cazul unor proiecte speciale sau urgențe.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel