Sari la conținut

Aliment periculos: Ne „roade” corpul ca rugina. „Când realizăm, e prea târziu. Merită să-l reducem drastic!”

Cancer pancreas
Sursa: pexel.com
Simptome vagi de cancer

Aliment, extrem de periculos. Semnal de alarmă din partea medicilor nutriționiști: Ne „roade” corpul ca rugina. Despre ce este vorba? Medicii spun că, de fapt, nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul, pentru starea de bine pe care i-o dă.

Un aliment consumat zilnic de milioane de români ajunge să fie comparat cu alcoolul pentru că ne „roade” corpul fără să ştim.

Zahărul, căci despre el este vorba, nu aduce cu el numai kilograme în plus, dar ne şi îmbătrâneşte şi ne face rău în tot corpul.

Drept exemplu, medicul ne spune să observăm semnele bolnavilor de diabet, o boală „parşivă” care este dată şi de consumul mare de zahăr, substanţa incriminată.

„Oare cât o să ne mai ia… până vom pune zahărul lângă alcool, tutun şi droguri uşoare? Până când vom realiza că nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul, care e sedus definitiv şi iubeşte gustul dulce.

Ce rău ne face zahărul în corp
Când consumăm zahăr se sintetizează substanţe cu efect opiaceu, care au efect anestezic, de calmare a durerii. (…)

Pentru nicotină şi alcool a fost nevoie de ani lungi să recunoaştem că nu sunt nutrienţi, că nu ne hrănesc corpul, ci doar ne tulbură mintea. Cu zahărul va fi mai greu şi mai lung.

Însă cu puţin obiectivism putem vedea ce rele face zahărul, observând bolnavii de diabet.

Această afecţiune parșivă şi necruţătoare afectează tăcut tot organismul, după ani de zile de evoluţie nu rămâne niciun organ sau sistem sănătos: pierdem vederea, sensibilitatea nervoasă, rinichii, ficatul, pancreasul, circulaţia sangvină, funcţionarea cerebrală, dinții, picioarele… într-un cuvânt ne descompunem. Şi cauza este un nivel crescut al glicemiei, adică al zahărului din sânge, potrivit antena3.ro.

Dincolo de siluetă, zahărul îmbătrânește şi îmbolnăveşte, accelerează reacțiile oxidative din organism, ne roade precum rugina, precum o molie. Ce folos că nu doare…ce periculos că ne place! Iar când realizam, e prea târziu.

Poate că e un rău necesar, poate că e imposibil să-l eliminăm din alimentaţie, dar merită să-l reducem drastic!

Și medicul Vlad Ciurea a vorbit despre acest aliment. Potrivit medicului, creierul iubește dulciurile, însă nu tot ceea ce este ”dulce” în comerț este și benefic pentru preier. Medicul face referire la zahărul rafinat, care trebuie să fie ales cu grijă. În acest sens, Vlad Ciurea recomandă dulciuri cât mai naturale, cum ar fi fructele, pentru a evita probleme la nivelul creierului.

”Creierului îi plac dulciurile! Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne ”extragem” energie.

Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem”, a scris medicul.

El a adăugat că o alternativă sănătoasă pentru dulciuri sunt fructele, mierea, gemul de fructe, preparat fără zahăr. Acestea dau energie celulei nervoase și totodată protejează creierul.

Vlad Ciurea susține că deși ”o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă”, este bine să ținem cont și de urmările pe care zahărul le are asupra organismului.

”Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase. Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao.

Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao. Ce-i drept, o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă”, a mai adăugat prof. dr. Vlad Ciurea pe pagina sa de socializare.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel