Din cuprinsul articolului
Exerciții simple care cresc toleranța la durere. Creșterea numărului de exerciții fizice ar putea reduce consumul de analgezice pentru probleme precum durerile de cap și durerile de spate, au sugerat cercetătorii norvegieni.
Mersul pe jos timp de doar patru ore pe săptămână vă poate crește toleranța la durere, arată un studiu. Activitatea fizică are un efect similar asupra creierului ca și medicamentele precum morfina, deși în cantități mai mici, au spus ei.
Exerciții simple care cresc toleranța la durere. Recomandarea oamenilor de știință
Acest lucru ar putea însemna că chiar și lucruri precum nașterea ar putea fi mai puțin dureroase pentru persoanele care fac mai mult exerciții fizice, deși sunt necesare cercetări suplimentare.
„A deveni sau a rămâne activ fizic în timp vă poate aduce beneficii toleranței la durere. Orice ai face, cel mai important lucru este să faci ceva”, a declarat autorul principal, Anders Arnes, de la Spitalul Universitar din Norvegia de Nord.
Milioane de oameni din întreaga lume au dureri cronice, iar mulți dintre aceștia trec printr-o agonie atât de mare încât se luptă să participe la activitățile zilnice. NHS recomandă pacienților să încerce să rămână activi pentru a-și reduce durerea, cu exerciții cu efort redus, cum ar fi mersul pe jos, înotul, dansul, yoga sau pilates.
Exercițiile fizice ar putea ajuta la ameliorarea sau prevenirea durerii cronice
Studiul, publicat în PLOS ONE, a analizat date de la 10.732 de adulți în două anchete din 2007 până în 2008 și 2015 până în 2016. Participanții au fost întrebați cât de mult fac exerciții fizice și au fost testate toleranța la durere prin scufundarea mâinilor în apă rece.
Nivelurile de exercițiu au fost împărțite în patru grupuri, inclusiv persoane sedentare și cei care au făcut sport ușor, care au făcut patru ore pe săptămână sau mai mult de mers pe jos sau cu bicicleta.
- Cei care au făcut lucruri precum tenis sau grădinărit pentru aceeași perioadă de timp au fost clasificați ca cei care face mișcare moderată.
- Participanții care făceau cel puțin patru ore pe săptămână de antrenament sau competiții sportive au fost clasificați ca antrenați puternici.
Toate grupurile active au avut o toleranță semnificativ mai mare în comparație cu persoanele care trăiesc un stil de viață sedentar. Participanții care au crescut cât de mult au făcut exerciții fizice în 2015 până în 2016, comparativ cu 2007 până în 2008, au observat, de asemenea, niveluri mai ridicate de toleranță la durere, deși nu a fost semnificativă statistic.
Cercetătorii au spus că creșterea numărului de exerciții fizice ar putea ajuta la ameliorarea sau prevenirea durerii cronice.