Din cuprinsul articolului
Un nou medic fals. O femeie de 23 de ani din București a fost reținută, miercuri, după ce ar fi exercitat acte medicale de chirurgie estetică fără să aibă calitate sau studii medicale în acest sens.
Aceasta ar fi cauzat mai multor persoane traume fizice, iar pentru vindecare a fost necesară intervenția în regim de urgență a unor medici specializați în chirurgie estetică.
Potrivit unor surse, tânăra și-a început „afacerea” în 2022. Avea în jur de trei programări pe zi. Cerea 600 de lei pe o operațiune. Au fost mai multe tinere care au ajuns la spital cu probleme, inclusiv ea.
Injecta tinere de 18 și 22 de ani
În urma efectuării percheziției, persoana bănuită a fost depistată și condusă la audieri. De asemenea, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, precum și obiecte sanitare și 3.800 de lei, a căror proveniență nu a putut fi justificată.
Totodată, au fost identificate două tinere, de 18, respectiv, 22 de ani, asupra cărora bănuita ar fi exercitat, în repetate rânduri, acte medicale de chirurgie estetică.
În baza probatoriului administrat în cauză, femeia a fost reținută pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată magistraților cu propunere legală.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 26 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activități și vătămare corporală din culpă.
Ce s-a întâmplat cu falsul medic Matteo Politi după ce a operat în cadrul Grupului Monza România
Falsul chirurg estetician Matteo Politi a fost condamnat la trei ani şi zece luni de închisoare de către Curtea de Apel Bucureşti, iar decizia magistraţilor este definitivă. Curtea de Apel Bucureşti a decis miercuri să respingă ca nefondat apelul lui Matteo Politi împotriva deciziei de condamnarea primită din partea Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.
Scandalul falsului medic Matteo Politi a izbucnit în 5 februarie 2019. Italianul a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România, printre care și Centrul Medical Monza, fără să aibă acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.