Sari la conținut

Cauza morții Tinei Turner a fost confirmată. Anunțul făcut de reprezentatul artistei

Retete si Vedete

Din cuprinsul articolului

Regina rock ‘n’ roll-ului Tina Turner suferea de o boală îndelungată când a murit „liniștită” în locuința sa de lângă Zurich, în Elveția.

Cauza morții legendei muzicale Tina Turner a fost confirmată.

În vârstă de 83 de ani, aceasta a murit „pașnic” în locuința sa din Kusnacht, lângă Zurich, în Elveția, miercuri, 24 mai.

Însă, în culise, legenda muzicii se lupta cu tensiunea arterială ridicată și cu insuficiența renală.

Iar acum, reprezentantul ei a confirmat că a murit din cauze naturale, potrivit Daily Mail.

Acest lucru vine după ce s-a raportat că Tina era atât de bolnavă încât era gata să-și pună capăt zilelor până când soțul ei, Erwin Bach, în vârstă de 67 de ani, i-a donat un rinichi pentru ca ea să poată face un transplant în 2017.

Tina începuse să facă pregătiri și s-a înscris în grupul de sinucidere asistată Exit înainte ca testele de compatibilitate să facă posibilă o donare din partea soțului ei.

Erwin s-a recuperat complet în urma operației, dar Tina a trebuit să continue să ia doze puternice de imunosupresoare.

Din păcate, donația generoasă a soțului ei credincios nu a fost suficientă, iar Tina și-a petrecut ultimele luni simțind „greață și amețeli”, deoarece lua „mai multe rețete”‘ și „era foarte speriată”.

Tina a vorbit cu curaj despre lupta ei terifiantă cu „ucigașul tăcut” al bolii renale înainte de a muri.

În ultimele sale luni, Tina a recunoscut că a refuzat să ia medicamente convenționale pentru hipertensiunea sa și s-a pus „în mare pericol” apelând la tratamente homeopate.

„Mi-am considerat corpul un bastion invulnerabil și indestructibil pentru mult prea mult timp”, a declarat ea pentru Show your Kidneys Love.

Retete si Vedete

Suferea de hipertensiune arterială

Tina suferea de hipertensiune (tensiune arterială ridicată) de zeci de ani și a fost diagnosticată în 1978, dar a recunoscut că „nu i-a păsat prea mult de acest lucru”, iar în 1985 a fost pusă sub medicație zilnică.

Abia după ce Tina a suferit un accident vascular cerebral în 2009 din cauza tensiunii arteriale ridicate, a descoperit că rinichii ei sufereau și că își pierduseră deja 35 la sută din funcție.

Tina a continuat să ia medicamente pentru a-și controla tensiunea arterială ridicată, dar a ajuns să fie convinsă că pastilele o înrăutățeau.

„Cu timpul am dezvoltat o aversiune fatală față de aceste pastile”, a spus ea. „Îmi aminteam că savuram viața înainte de a începe să le iau și îmi doream să pot fi la fel de lucidă și energică precum eram înainte”.

Un prieten i-a sugerat să încerce un medic homeopat din Franța și ea a înlocuit rapid toate medicamentele convenționale cu remedii homeopate – fără să ceară sfatul medicilor ei.

„Rareori în viața mea m-am înșelat atât de mult”, a spus ea.

Hipertensiunea arterială necontrolată a Tinei a făcut ravagii la rinichi, iar boala ei renală a ajuns în stadiul final.

„Datorită naivității mele, ajunsesem în punctul în care era vorba de viață și de moarte”, a spus ea.

Tina a fost supusă la dializă timp de nouă luni pentru a supraviețui.

„Era singura mea opțiune, dar era deprimant să fiu conectată la un aparat timp de ore întregi”, a spus ea.

Din fericire, soțul ei, Erwin, s-a oferit să doneze unul dintre rinichii săi, iar Tina a fost supusă unui transplant de rinichi în 2017.

Dar acesta nu a fost sfârșitul luptelor sale, deoarece corpul ei a încercat să respingă rinichiul donatorului și a petrecut luni întregi în spital și în afara acestuia.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel