Sari la conținut

5 metode de a scăpa de pungile de sub ochi

Pungile de sub ochi reprezintă o problemă cu care multe persoane se confruntă încă de la o vârstă tânără. Există mai multe metode de a le trata, despre care vom discuta în acest articol.

  1.Intervenția chirurgicală

Intervenția chirurgicală menită să te scape de pungile de sub ochi poartă denumirea de blefaroplastie inferioară. Aceasta le este recomandată persoanelor care prezintă depozite de grăsime la nivelul pleoapei inferioare și constă în îndepărtarea acestora și, dacă este necesar, efectuarea unei reducții la nivelul pielii.

Blefaroplastia inferioară nu este o intervenție dificilă, totuși este recomandat să o efectuezi într-o perioadă în care îți poți oferi un interval de recuperare de câteva săptămâni.

  2.Hidratarea adecvată

Dacă te întrebi cum scapi de pungile sub ochi care apar ocazional – deci, evident, nu ești un candidat la chirurgia estetică, încă, specialiștii îți vor spune că hidratarea este cea mai eficientă metodă naturală pe care o poți aplica.

Hidratarea adecvată presupune un consum suficient de lichide în timpul a 24 ore. Cu siguranță ai ascultat și tu spoturile de la radio și TV, care îți spun să bei minim doi litri de apă pe zi. Ei bine, există posibilitatea ca cei doi litri să nu fie suficienți – consumul de apă trebuie adaptat greutății corporale, temperaturii exterioare și efortului fizic depus.

De asemenea, pentru o hidratare adecvată este important să limitezi consumul de sare. Un consum excesiv de sare se asociază retenției de apă în țesuturi, manifestată nu numai prin apariția pungilor sub ochi, ci și a edemelor: umflarea mâinilor și a picioarelor.

  3.Compresele reci aplicate pe ochi

Uneori, aplicarea unor comprese reci la nivelul ochilor, timp de 10 – 15 minute, poate contribui la dispariția temporară a pungilor de sub ochi, atunci când acestea sunt reprezentate de un edem local.

Poți încerca să aplici comprese cu apă rece, de la robinet, timp de câteva minute – profită de acest timp cât stai culcată ca să te relaxezi un o carte audio sau cu o meditație ghidată.

Foarte eficiente par să fie feliile de castravete, aplicate pe ochiul închis, timp de aproximativ 10 minute. Ele calmează și hidratează pielea, îmbunătățind rapid aspectul ochilor.

O altă variantă foarte eficientă este cea a plicurilor de ceai verde. Udă cele două plicuri de ceai verde în apă foarte rece și ține-le la frigider câteva minute, apoi aplică-le pe ochi. Menține-le astfel timp de 10 – 15 minute și vei observa o ameliorare evidentă.

  4.Odihnește-te suficient, menținând capul ușor ridicat

Cearcănele de sub ochi sunt adesea asociate lipsei de odihnă. Conform specialiștilor, un adult sănătos are nevoie de 7 – 9 ore de somn în fiecare 24 ore, deci asigură-te că le obții, mulțumită unui program zilnic echilibrat și bine pus la punct.

Poți interveni pentru a preveni formarea pungilor sub ochi culcându-te sprijinit de perne, într-o poziție oarecum ridicată. Metoda nu garantează succesul, mai ales că probabil te vei mișca în somn, dar poate fi de ajutor, tot așa cum e de ajutor să ții picioarele ridicate, după o zi îndelungată de efort, ca să controlezi umflarea acestora.

  5.Ține sub control simptomele de alergie

De multe ori, pungile de sub ochi reprezintă edeme care apar ca răspuns la o alergie clinică sau subclinică. Investighează această ipoteză, mai ales dacă observi că apariția pungilor se corelează fie cu consumul unor anumite alimente, fie cu perioadele bogate în polen sau cu zilele petrecute preponderent afară.

Evident, cel mai bine este să discuți cu medicul și să investighezi posibila alergie, care îți poate da bătăi de cap mai mari decât aspectul inestetic al pungilor de sub ochi. Până la momentul programării, poți încerca să ții sub control simptomele cu ajutorul antihistaminicelor eliberate fără prescripție medicală, disponibile în farmacii.

Pungile de sub ochi sunt un element estetic deranjant, de care multe dintre femei doresc să scape. Aplică remediile naturiste consacrate și, dacă acestea rămân fără efect, discută cu medicul despre o soluție de durată. 

Sursa foto: Shutterstock 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel