Din cuprinsul articolului
Ungerea suveranului este cea mai sacră parte a ceremoniei de încoronare. Într-adevăr, este atât de sacră încât, atunci când regina Elisabeta a II-a a fost unsă, a fost ascunsă de ochii publicului.
Palatul Buckingham a confirmat că nici Charles nu va fi vizibil pentru public, atunci când va fi uns de Arhiepiscopul de Canterbury.
Pentru a asigura cea mai mare intimitate în timpul acestui eveniment sacru, a fost folosit un parvan pentru a se asigura că ungerea este respectată în mod corespunzător.
Reprezentând un copac cu 56 de frunze reprezentând națiunile Commonwealth-ului, designul cusut manual pe partea din față a paravanului poartă la baza trunchiului cifrul regelui, care îl arată pe suveran ca slujitor al „familiei națiunilor”.
Sustenabilitatea – o pasiune de lungă durată a regelui – este o temă cheie a designului, chiar și prin utilizarea unor stâlpi realizați dintr-un stejar suflat de vânt de pe domeniul regal de la Windsor, plantat inițial de ducele de Northumberland în 1765, și a unui fir special biodegradabil.
Ce semnifică momentul ungerii Regelui Charles
Charles l-a ales pe iconograful Aiden Hart, membru al Bisericii Ortodoxe Grecești, care a creat artă liturgică și interioare de catedrale pentru Papa, anglicani și pentru propria sa credință în decursul unei cariere de 40 de ani, pentru a crea un paravan care să îl protejeze de ochii publicului.
Nick Gutfreund, care a condus proiectul de construcție a paravanului, a declarat: „Paravanul are rolul de a oferi intimitate celei mai sacre părți a ceremoniei. Înainte era un baldachin deasupra, care nu oferea o intimitate reală. Acum, acest ecran cu trei laturi asigură o intimitate absolută în timpul procesului”.
Conform tradiției, arhiepiscopul va aplica uleiul pe capul, mâinile și pieptul Suveranului. Regina consoartă va fi, de asemenea, unsă, deși obiceiul dictează o singură picătură mai modestă pe creștetul capului.
În cadrul unei ceremonii care a avut loc la Ierusalim în martie 2023, uleiul de ungere care va fi folosit pentru încoronare a fost sfințit de Patriarhul ortodox al Ierusalimului, Preafericirea Sa Patriarhul Theophilos al III-lea, care este cea mai înaltă personalitate creștină din Țara Sfântă.
Arhiepiscopul anglican la Ierusalim, Preafericitul Hosam Naoum, a fost, de asemenea, prezent la ceremonie, scrie DailyMail.