Din cuprinsul articolului
Combinația care distruge zeci de boli! Un amestec folosit încă în Evul Mediu, o epocă în care bolile şi epidemiile erau la ordinea zilei, şi nu existau medicamente pentru a fi eradicate, poate tratarea zeci de boli.
Remediul, bazat de plante, este cea mai bună soluţie pentru combaterea tuturor infecţiilor din organism.
Amestec folosit încă în Evul Mediu
- 10 căţei de usturoi tocaţi mărunt;
- O ceapă tocată mărunt;
- Orădăcina de 3 cm de ghimbir proaspăt tocată mărunt;
- 1 baton de scorţişoară;
- O rădăcina de 4-5 cm de hrean tocată mărunt;
- 1 ardei iute tocat mărunt (cu tot cu seminţe);
- O jumătate de linguriţă de curcumă;
- Ojumătate de lămâie tăiată felii;
- 500 de ml de oţet de mere.
Mod de preparare:
După ce ai spălat şi tocat mărunt ingredientele, aşază-le pe toate într-un borcan încăpător. După ce le-ai adăugat în borcan, trebuie să te asiguri că oţetul acoperă ingredientele.
Dacă nu le acoperă, poţi să mai adaugi. Pune capacul la borcan, închide-l ermetic şi agită bine conţinutul. După ce l-ai agitat, bagă-l la frigider şi lasă-l să stea timp de 5 zile.
Nu uită să agiţi zilnic amestecul. La finalul celor 5 zile strecoară partea lichidă de partea solidă. Tu vei consumă doar partea lichidă. Acest remediu nu este indicat persoanelor care au probleme cu stomacul, precizează site-ul kfetele.ro.
Și combinația de miere și scorțișoară a fost folosită de secole atât în medicina tradițională chineză cât și în cea indiană ayurvedică.
Prima întrebuințare a mierii cu scorțișoară este de eliminare a surplusului ponderal. La două lingurițe de miere se adaugă o linguriță de scorțișoară și se amestecă. Jumătate din amestec se ia dimineața pe stomacul gol (ideal alături de apă caldă cu lămâie) și jumătate seara, la culcare.
Beneficiile sale nu mai contenesc: Scade nivelul colesterolului, previne apariția infarctului miocardic, ameliorează dispneea, fortifică mușchiul cardiac, scade ritmul cardiac, reglează tensiunea arterială, redă elasticitatea vaselor sangvine. Datorită acestor proprietăți benefice, se recomandă și în boli cardiovasculare.