Din cuprinsul articolului
Cel mai puternic remediu din medicina populară. Topește chisturile pe ficat și ucide celulele canceroase! Tămâia este rășina unui arbore numit boswellia sacra și este folosit de secole pentru proprietăţi sale antiinflamatorii. Studiile au dovedit că acesta distruge celulele canceroase de la nivelul ovarelor și face mai eficientă chimioterapia. Acesta este unul dintre cele mai vechi leacuri folosite de călugări.
Tămâia este un remediu extraordinar de bună care topește chisturile pe ficat, plămâni sau rinichi. În prima săptămână se înghite un bob de tămâie alb și învelit în miez de pâine. În următoarele trei săptămâni se procedează la fel, dar numai din două în două zile. În paralel se beau trei-patru pahare cu ceai de traistă-ciobanului înaintea meselor principale și chiar între meșe în loc de apă.
O rășină cu puteri miraculoase
În cultul creștin, tămâia e întrebuințată încă din cele mai vechi timpuri, considerată „o bună mireasmă” al cărei fum se ridica spre cer că simbol a rugăciunilor noastre. De fapt, tămâia este sucul (rășină) unor arbuști exotici care, ajungând în contact cu aerul, se încheagă, la fel că rășină brazilor. Arbuștii din familia Burseraceae cresc în India, China, Somalia, Etiopia și Egipt, prin crăpăturile stâncilor din munți și în vecinătatea mării.
Din incizii longitudinale făcute în scoarță acestui mic arbust, se scurge un lichid lăptos. Acesta este colectat între sfârșitul lunii martie și începutul lui aprilie. Fiecare copac aduce după vechime, grosime și starea copacilor, trei până la zece kg de tămâie.
Un copac poate fi exploatat până la patru ani, după care este necesară o pauză de mai mulți ani. Tămâia are diferite forme și culori, după locurile și țările din care provine. tămâia de Arabia, Egipt și Somalia e gălbuie și în formă de lacrimi, cea de India este superioară, galbenă. în antichitate, era una dintre cele mai prețioase mărfuri, valoarea să fiind apropiataa de cea a aurului.
Tămâia intră că ingredient la prepararea Sfântului și Marelui Mir. Azi se folosește pe scară largă tămâia sintetică. Dar, în scop terapeutic, se recomanda tămâia naturală. Atenție la tămâia contrafăcută din diferite rășini de brad sau molid! Poate fi dăunătoare.
Mijloc terapeutic în Europa și Asia
Tămâia, o substanță rășinoasă cu miros plăcut și aromatic, are acțiune farmacoterapeutică antiinflamatoare, antiseptică, astringență, carminativa și cicatrizantă, diuretica, expectoranta, sedativă.
Tot în medicină orientală, boabele de tămâie de culoare gălbuie roșiatică sunt folosite că fortifiante ale psihicului. În Europa, tămâia a fost folosită până la mijlocul secolului XIX la alinarea durerilor reumatice. Medicină modernă pare a o redescoperi în terapia cancerului, dizenteriei și febrei.
Plantele sunt un mod sigur de consolida și tonifia organismul, însă remediile naturiste sau nutriționale ar trebui discutați cu doctor înainte de a începe tratament, potrivit Ortodoxia