Sari la conținut

Ce se întâmplă cu femeile care NU se spovedesc și NU se împărtășesc înainte de Paște. Ce spune Biserica Ortodoxă Română

Preot
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
fost preot

Sfintele Sărbători Pascale ocupă un loc aparte în rândul creștinilor, iar spovedania și Sfânta Împărtășanie joacă un rol extrem de important. Prin intermediul spovedaniei, creștinii își recunosc și își mărturisesc păcate în fața trimisului Domnului, iar prin Sfânta Împărtășanie primesc trupul și sângele lui Hristos.

Ce se întâmplă cu femeile care nu se spovedesc și nu se împărtăsesc înainte de Paște

Din punct de vedere religios, femeile care nu se spovedesc și nu se împărtășesc înainte de Paște nu primesc binecuvântarea și iertarea păcatelor lor în mod oficial. În Biserica Ortodoxă Română, spovedania și împărtășania sunt considerate sacramente esențiale, iar femeile sunt încurajate să se pregătească pentru acestea prin meditație, rugăciune și post.

Cu toate acestea, de menționat este și faptul că spovedania nu este obligatorie, însă ajută oamenii să se curețe de păcate.

Preoții sunt cei care recomandă să se împărtășească în noaptea de Paște, pentru că atunci este momentul în care Sfântul Apostol spune „Hristos este Paștele nostru”. Astfel, pentru că toți creștinii sunt dornici de împărtășanie, aceștia trebuie neapărat să fie spovediți.

„Din păcate, în zilele noastre, parcă nu mai este accentuată această necesitate (n.r. împărtășirea la Sfânta Înviere), iar cei mai mulți dintre credincioși parcă nu mai conștientizează cât de important este să te împărtășești de Înviere.

Ar fi minunat ca în cât mai multe biserici să se împărtășească, alături de părinții slujitori, cât mai mulți dintre credincioșii care participă la Sfânta Liturghie din Noaptea Învierii”, a menționat părintele Andrei Atudori potrivit kfetele.ro

Postul Paștelui este și cel mai lung post din calendarul ortodox, motiv pentru care preoții recomandă să ne împărtășim la fiecare Liturghie, în Joia Mare, de Paște, dar și la Cincizecime.

Postul Paştelui a început pe data de 27 februarie şi are o durată de 40 de zile, până la sărbătoarea Învierii Domnului, care are loc pe data de 16 aprilie 2023.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel