Sari la conținut

Medic: acestea sunt 5 semne cheie ale demenței „de care ar trebui să fii conștient”

boala care afectează memoria
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
obiceiuri care protejează memoria

Expertul în demență Bernadette Mossman a spus: „Există peste 200 de subtipuri de demență de care suntem conștienți în prezent”. Cele mai frecvente includ Alzheimer, demența vasculară, demența cu corpi Lewy, demența frontotemporală și demența mixtă. Mossman a explicat: „Deși există diferite boli care pot provoca demență, în general, dezvoltarea simptomelor se datorează acumulării anormale de proteine în creier”.

Ea a explicat: „Acumularea anormală de proteine în creier face ca celulele nervoase să funcționeze mai puțin eficient și în cele din urmă să moară.

Pe măsură ce celulele nervoase mor, diferite zone ale creierului se micșorează, ceea ce duce la funcționarea creierului într-un mod diferit”.

Există cinci semne cheie de care „ar trebui să fii conștient”

  • Îți este greu să îndeplinești sarcinile zilnice familiare
  • Te chinui să urmărești o conversație
  • Ești confuz cu privire la timp și loc
  • Pierderea memoriei
  • Schimbări de dispoziție.

În timp ce unele dintre aceste simptome în sine „s-ar putea să nu pară semnificative” și ar putea indica o deficiență cognitivă ușoară, ele ar putea fi un precursor al demenței.

„De aceea, este crucial ca aceste simptome să fie luate în serios”, a spus Mossman.

Eaa sfătuit pe oricine care se confruntă cu astfel de simptome să „rezerve o întâlnire cu un medic de familie”.

Medicul poate „investiga simptomele în continuare și poate confirma dacă este posibil ca simptomele să indice un început de demență”.

Mossman a adăugat: „Trebuie să ne amintim că, indiferent de tipul de demență diagnosticat și de partea creierului afectată, fiecare va experimenta demența în felul său unic.

Prin urmare, poate fi dificil să identificați semnele și simptomele de la început, deoarece acestea pot varia de la o persoană la alta.”

În calitate de director medical la Vida Healthcare, Mossman a spus: „Există o multitudine de moduri prin care putem sprijini persoanele care trăiesc cu demență.

Și cu cât cineva este diagnosticat mai devreme, cu atât mai repede îi pot fi oferite îngrijirea și sprijinul potrivit.”

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel