Sari la conținut

AI GRIJĂ! Acest obicei zilnic poate duce la cancer esofagian. Renunță la el, astăzi!

Obicei zilnic care poate duce la cancer esofagian. Cât de cald este prea fierbinte? În timp ce o ceașcă fierbinte de ceai sau cafea este energizantă, experții în sănătate spun că poate exista un pericol ascuns în ceașca ta.

Studii recente indică faptul că consumul de băuturi pe tot parcursul zilei, în special în cantități mari, poate crește semnificativ riscul de cancer esofagian, cu până la 90%.

Aceste cifre uluitoare, spun medicii, sunt foarte importante de remarcat, deoarece cancerul esofagian are un prognostic sumbru.

Obicei zilnic care poate duce la cancer esofagian

Medicii spun că consumul de băuturi fierbinți precum ceaiul, cafeaua sau apă fierbinte pe tot parcursul zilei vă poate afecta esofagul, un tub lung și gol care trece de la gât la stomac. În timp, duce și la riscul de cancer.

În 2016, Organizația Mondială a Sănătății a lansat un avertisment că lichidele fierbinți sunt probabil cancerigene. Avertismentul includea o anumită temperatură, în special ceaiurile care se consumă la peste 60 C. Specialiștii atrăgeau atenția că riscul de cancer crește cu cât băutura este mai fierbinte.

Cu toate acestea, experții spun, de asemenea, că consumul de băuturi calde singur nu va provoca cancer. Unele dintre celelalte riscuri includ:

  • Fumatul
  • Consumul excesiv de alcool
  • Tutun mestecat
  • Dieta nesănătoasă
  • Expunerea la poluarea aerului

Ce este cancerul esofagian

Potrivit experților, cancerul esofagian începe de obicei în celulele care căptușesc interiorul esofagului. Acest cancer poate apărea oriunde de-a lungul esofagului și afectează mai mulți bărbații decât femeile.

Fiind a șasea cea mai frecventă cauză de deces prin cancer la nivel mondial, câteva semne și simptome ale cancerului esofagian includ:

  • Dificultate la înghițirea alimentelor
  • Pierdere în greutate inexplicabilă și neașteptată
  • Durere severă în piept
  • Indigestie
  • Tuse cronică

Medicii spun că în stadiile incipiente este posibil să nu găsiți niciun simptom semnificativ de cancer esofagian.

Cum afectează cancerul esofagian organismul

Potrivit Harvard Health, cancerul esofagian apare atunci când celulele canceroase din țesutul esofagian încep să se înmulțească, creând în cele din urmă o tumoare. Cancerul esofagian este agresiv și, pe măsură ce tumora crește, începe să blocheze deschiderea esofagului.

Este posibil să aveți probleme la înghițire sau să observați că doare să înghiți.

Există două tipuri de cancer esofagian:

  • Adenocarcinom: Acesta este cel mai frecvent tip de cancer esofagian din SUA. Se dezvoltă în țesutul care produce mucus care te ajută să înghiți.
  • Carcinom cu celule scuamoase: începe în celulele scuamoase care vă îmbină esofagul. Cancerul esofagian cu celule scuamoase afectează de obicei părțile superioare și mijlocii ale esofagului.

Cum se reduce riscul de cancer

Pentru a reduce riscul de cancer esofagian, experții recomandă să bei băuturi la temperaturi mai mici de 65 de grade C.

Mulți medici spun, de asemenea, că în loc să fie fierbinte, trebuie să bei băuturi calde sau călduțe, care nu provoacă probleme de sănătate.

De asemenea, poți reduce riscul evitând activități precum fumatul, consumul frecvent de mult alcool sau lucrul în jurul anumitor solvenți.

A avea o infecție cu HPV este, de asemenea, un factor de risc pentru cancerul esofagian.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel