Sari la conținut

Povestea șocantă a unei adopții mascate. O asistentă medicală, acuzată că a luat bebelușul unei femei la naștere: „Voia să facă orice”

bebelus
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Alaptarea bebelusilor

Povestea șocantă a unei adopții mascate. O asistentă, acuzată că a luat bebelușul unei femei la naștere! În urmă cu aproximativ nouă ani, un cuplu din Capitală a reușit să devină părinții unui bebeluș în acte. Cum au reușit cei doi soți?

Cei doi au fost trimiși în judecată, însă procesul a încetat după ce faptele au fost stabilite. Cu toate acestea, copilul a rămas în grija lor, a hotărât instanța în luna decembrie, deoarece era mai bine îngrijit, notează stirileprotv.ro.

În vara lui 2014, femeia era asistentă medicală la Spitalul Universitar din București. Cuplul nu aveau copii, însă s-au înțeles cu o femeie să îi ia copilul la naștere.

Potrivit anchetatorilor, o tânără a născut o fetiță și intenționa să o abandoneze în spital. Astfel, pentru a evita procedurile de adopție, soțul asistentei a pretins că este tatăl biologic al copilului, dintr-o relație extraconjugală.

În urma unei sesizări din partea unei rude a familiei în care a crescut copilul, ancheta a început în anul 2018. Aceeași rudă le-a spus anchetatorilor că cei doi soți i-ar fi dat mamei biologice o sumă de bani. Însă, în urma anchetei, nu s-a demonstrat că fetița a ajuns în familia respectivă, în urma unei tranzacții.

Fetița, care acum are aproximativ nouă ani se află în grija asistentei și soțului ei. După anchetele desfășurate, instanța a hotărât ca cea mică să rămână în respectiva familie, deoarece copilul este îngrijit, protejat și trăiește în condiții mult mai bune decât cele pe care i le-ar putea oferi mama biologică.

„Este incredibil că aceste lucruri se pot întâmpla, uman pot să înţeleg , că un cuplu disperat care voia să facă orice. Suntem în situația în care atinge limitele legii și limitele nostre. Iată că în acest caz, sistemul înregistrează un eșec. Din fericire, copilul este bine, are o familie”, a declarat Bogdan Simion, Președinte Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copii.

Psiholog: Direcţia pentru protecţia trebuie să se autosesizeze

„Dacă cazul este prescris din punct de vedere juridic, eu cred că direcţia pentru protecţia trebuie să se autosesizeze și să ceară familiei să se prezinte la serviciile sociale și să fie evaluată această familie. Orice familie care face aşa ceva este o familie cu risc. Soluția cea mai bună este de a lăsa copilul în familie – este foarte interesant dacă părinții au spus copilului ce s-a întâmplat. Cum s-a întâmplat”, a mai transmis Daniela Maria, psiholog.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel