Din cuprinsul articolului
Scandalul dispozitivelor medicale reutilizate de la persoane decedate de la Spitalul Județean din Iași, afectează indirect, atât mediciii, cât și pacienții din alte spitale.
„Toți pacienții parcă sunt puțin mai reticenți în ceea ce privește astfel de proceduri și acum, mai nou, va trebui să ducem și muncă de lămurire din ce în ce mai mulți pacienți”, afirmă, într-un interviu acordat HotNews.ro, dr. Eugen Țieranu, medic specialist cardiolog cu supraspecializare în cardiologie intervențională și coordonatorul Compartimentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova.
Eugen Țieranu, medicul rezident care a venit de acasă pentru operația lui Florin Busuioc, după ce actorul a suferit un infarct
În toamna anului 2018, Eugen Țieranu, pe atunci rezident, a făcut parte din echipa de medici care l-a operat pe actorul Florin Busuioc, după ce acesta a suferit un infarct.
În presă a circulat la acea vreme informația că șeful de atunci al Clinicii de Cardiologie din Craiova nu a răspuns la telefon și au fost aduși de acasă doi medici, dintre care unul rezident – Eugen Țieranu – care aștepta de luni întregi ca la Clinica de Cardiologie a Spitalului Județean din Craiova să se facă angajări.
Astăzi, Eugen Țieranu este șef lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, este medic specialist cardiolog cu supraspecializare în cardiologie intervențională și coordonatorul Compartimentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova.
Eugen Țieranu povestește că, în centrul de cardiologie intervențională de la Craiova, unde lucrează, sunt, în total, doar 4 cardiologi intervenționiști, care „care lucrăm intensiv și încercăm să ajutăm cât mai multă lume. Ne zbatem. ”
Pe lângă partea medicală, spune el, „este și partea birocratică, pentru că trebuie, vă dați seama, făcute o grămadă de hârtii pentru a putea să beneficiem de materiale de ultimă generație”.
„Din ce în ce mai mulți pacienți ne întreabă ce tip de stent, dacă e nou, dacă e de ultimă generație”
Pacienții din zona Olteniei tratați până acum la Centrul de Cardiologie din Craiova au fost mulțumiți, spune Eugen Țieranu, însă în ultima perioadă, apar tot mai multe întrebări și, „să spunem, nedumeriri și nelămuriri, și neclarități. Toți pacienții parcă sunt puțin mai reticenți în ceea ce privește astfel de proceduri și acum, mai nou, va trebui să ducem și muncă de lămurire din ce în ce mai mulți pacienți.”
După apariția în presă a cazului de la Iași, „din ce în ce mai mulți pacienți ne întreabă ce tip de stent, dacă e de ultimă generație, dacă e nou.
Adică pacienții, bineînțeles, urmăresc presa, și, din păcate, există o stare de nedumerire și poate nu frică, că nu este frică, dar pacienții sunt din ce în ce mai reticenți. Iar acest lucru, din păcate, este rău și pentru sănătatea lor, și pentru bolile cardiovasculare în general.”