Din cuprinsul articolului
Din ce în ce mai multe cercetări sugerează că anumite alimente sunt deosebit de puternice în prevenirea bolilor de inimă.
Boala de inimă este un termen generic pentru afecțiunile care afectează inima sau circulația. Considerate una dintre principalele cauze de deces, bolile cardiovasculare fac prăpăd în rândul populației. Prin urmare, este imperativ să vă reduceți riscul de a dezvolta acest ucigaș major. Din fericire, un cardiolog a împărtășit „cea mai bună” dietă pentru a preveni acest factor.
Poate că v-ați săturat să auziți cât de eficientă poate fi dieta pentru a evita diverse probleme de sănătate, dar un stil de viață sănătos este, într-adevăr, una dintre cele mai simple modalități de a reduce riscul unei varietăți de probleme, inclusiv boli de inimă.
Când vine vorba de protocolul alimentar sănătos pentru inimă, există câteva reguli simple de urmat.
Cea mai bună dietă pentru prevenirea bolilor de inimă
Dr. Oliver Guttmann, cardiolog consultant la The Wellington Hospital, parte a HCA Healthcare UK, a declarat: „Cea mai bună dietă pentru a preveni bolile de inimă este cea care este plină de fructe și legume, cereale integrale, nuci, pește, carne de pasăre și uleiuri vegetale.”
În timp ce ceea ce mâncați joacă un rol major în reducerea riscului, ceea ce evitați este, de asemenea, crucial.
Dr. Guttmann a continuat: „Este important să monitorizați și consumul de alcool, fiind atenți la consumul de alcool.
„Bărbații și femeile sunt sfătuiți să nu bea mai mult de 14 unități pe săptămână în mod regulat. De exemplu, o halbă de bere blondă tare conține trei unități de alcool.
„De asemenea, ar trebui să căutați să reduceți consumul de carne roșie și procesată, carbohidrați rafinați, alimente și băuturi cu adaos de zahăr, sodiu și alimente cu grăsimi trans.”
Mai mult decât atât, nu trebuie să credeți doar cuvântul medicului, deoarece volumele de cercetare susțin, de asemenea, grupurile de alimente sugerate de medic.
Dietă mediteraneană
De exemplu, o mare parte a cercetărilor se concentrează pe așa-numita dietă mediteraneană, care include toate grupele de alimente esențiale descrise de medic.
Medicul a spus: „Este important să încorporați aceste alimente în dieta dumneavoastră cât mai curând posibil, deoarece [riscul] de boli de inimă crește odată cu vârsta, în special pentru adulții cu vârsta de 65 de ani și peste.
„Îmbătrânirea poate provoca modificări la nivelul inimii și al vaselor de sânge, crescând astfel riscul unei persoane de a dezvolta boli cardiovasculare.”
Mai mult, urmarea acestui tip de dietă poate ajuta, de asemenea, la reducerea nivelului de colesterol – un precursor al bolilor de inimă.