Din cuprinsul articolului
Cercetările sugerează că acest aliment cremos ar putea ajuta la eliminarea atât a grăsimii viscerale, cât și a colesterolului rău.
Spre deosebire de grăsimea subcutanată, grăsimea viscerală nu poate fi ciupită cu degetele. Acest tip de grăsime de pe burtă se ascunde adânc în cavitatea abdominală, adăpostind unele organe vitale. Poziția delicată face ca grăsimea viscerală să fie o bombă cu ceas, crescând riscul de complicații grave, cum ar fi bolile de inimă și diabetul. Din fericire, un aliment popular de la micul dejun ar putea ajuta la eliminarea ei.
Fie că îl zdrobești sau îl asociezi cu o salată plină de nutrienți, avocado este mai mult decât un fruct cu un gust plăcut.
Bogate în grăsimi sănătoase, alimentele verzi oferă o sursă excelentă de potasiu, acid folic și fibre.
Mai mult, adăugarea fructelor cremoase în regimul dumneavoastră alimentar ar putea ajuta la distrugerea grăsimii viscerale.
Un studiu, publicat în Journal of Nutrition, a constatat că savurarea zilnică a avocado a redus grăsimea de pe burtă la femei în decurs de „săptămâni”.
Bogate în grăsimi sănătoase, alimentele verzi oferă o sursă excelentă de potasiu, acid folic și fibre.
Mai mult, adăugarea fructelor cremoase în regimul dumneavoastră alimentar ar putea ajuta la distrugerea grăsimii viscerale.
Alimentul care scade colesterolul și ajuta la arderea grăsimii viscerale
Un studiu, publicat în Journal of Nutrition, a constatat că savurarea zilnică a avocado a redus grăsimea de pe burtă la femei în decurs de „săptămâni”.
După 12 săptămâni, participantele de sex feminin care au consumat zilnic avocado aveau niveluri mai scăzute de grăsime viscerală.
Această schimbare a sugerat că a existat o redistribuire benefică a grăsimii de pe burtă, în urma regimului cu fructe.
Cu toate acestea, participanții de sex masculin incluși în cercetare nu au fost la fel de norocoși.
Echipa de cercetare a raportat că nu au avut loc schimbări în cadrul nivelurilor lor de grăsime abdominală.
Naiman Khan, care a condus studiul, a declarat: „Ceea ce am aflat este că un model alimentar care include un avocado în fiecare zi a avut un impact asupra modului în care indivizii stochează grăsimea corporală într-un mod benefic pentru sănătatea lor, dar beneficiile au fost în primul rând la femei.”
Echipa de cercetare a adăugat că, în prezent, sunt necesare mai multe studii pentru a explora legăturile dintre consumul de avocado și sănătatea metabolică.
Mai mult, popularul fruct nu oferă efecte benefice doar atunci când vine vorba de grăsimea de pe burtă.
Un studiu, publicat în Journal of Nutrition, a constatat că o doză zilnică de un singur avocado poate reduce, de asemenea, nivelurile de colesterol rău oxidat.