Sari la conținut

DEMENȚĂ: 5 semne frustrante și confuze ale afecțiunii. Atenție când cineva râde în situații triste sau poartă haine neîngrijite

dementa
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Sfaturi pentru a reduce riscul de demență

DEMENȚĂ: 5 semne frustrante și confuze ale afecțiunii. Atenție când cineva râde în situații triste, poartă haine neîngrijite sau oferă mari sume de bani unor necunoscuți.

Demența frontotemporală este una dintre cele mai puțin frecvente forme de demență, în timp ce boala Alzheimer este cea mai frecventă formă. Demența este definită ca fiind un sindrom caracterizat prin pierderea memoriei, gândirii, comportamentului, limbajului și a capacității de a efectua activități de zi cu zi.

Persoana cu demență nu conșteientizează comportamentul său nepotrivit

De exemplu, demența frontotemporală (FTD), cu care celebrul actor de la Hollywood Bruce Willis a fost recent raportat că a fost diagnosticat, este una dintre cele mai puțin frecvente forme de demență, reprezentând doar 2% din diagnostice.

Boala Alzheimer este cea mai comună formă de demență din lume. Cortexul prefrontal din lobii frontali ai creierului este partea care ne controlează comportamentul, dar atunci când aveți boala Alzheimer, această parte a creierului se micșorează.

„Există situații pot fi foarte confuze, tulburătoare, traumatice sau frustrante pentru persoana care suferă de demență, precum și pentru cei apropiați. Este posibil ca persoana cu demență să nu înțeleagă de ce comportamentul său este considerat nepotrivit”, explică Alzheimer’s Association, potrivit Jerusalem Post

DEMENȚĂ: 5 semne frustrante și confuze ale afecțiunii

Iată câteva dintre cele mai trumatice simptome care pot prevesti demența.

  1. Donații spontane în bani: Dăruirea de bani străinilor poate fi un semn de avertizare timpurie al bolii Alzheimer, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din California de Sud (USC) și Universitatea Bar-Ilan din Israel, care a legat altruismul financiar de stadiile incipiente ale bolii. Rezultatele, publicate în Journal of Alzheimer’s Disease, au indicat că cei care prezentau un risc mai mare de a dezvolta boala Alzheimer erau, de asemenea, mai dispuşi să dea bani unei persoane pe care nu o mai întâlniseră niciodată. Dr. Duke Han, profesor de neuropsihologie la USC care a condus studiul, a spus că „se estimează că problema în a face față banilor este unul dintre semnele timpurii ale bolii Alzheimer”.
  2. O tendință pentru umor și comedie: Cercetătorii de la University College London au descoperit că persoanele care suferă de demență sunt mai predispuse să vizioneze comedii satirice decât alte persoane de aproximativ aceeași vârstă. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Alzheimer’s Disease în 2015, persoanele cu această boală încep să favorizeze glumele cu nouă ani înainte de a începe simptomele tipice ale demenței. În plus, s-a constatat, de asemenea, că persoanele cu DFT au mai multe șanse să găsească amuzante evenimentele tragice sau să râdă de lucruri pe care alții nu le definesc ca fiind amuzante. Cercetătorii spun că aceste modificări ale umorului pot fi cauzate de micșorarea creierului în lobii frontali.
  3. Haine neîngrijite: Purtarea de haine largi, nepotrivite, nepotrivite poate fi un alt semn al bolii Alzheimer. Cercetătorii descriu persoanele cu demență ca fiind acelea care sunt mai puțin capabile să se îmbrace, au nevoie de încurajare și ajutor, așa că tind să rămână în haine dezordonate și în stare proastă.
  4. Conducere proastă: Pierderea memoriei poate face ca un pacient cu Alzheimer să nu mai fie bun la conducere. Boala poate afecta abilitățile motorii, memoria și procesele de gândire, făcându-le să reacționeze lent și prost atunci când conduc mașini și să facă schimbări bruște pe drum.
  5. Insulte și comportament neadecvat: A rosti insulte în situații nepotrivite poate fi un alt semn de avertizare al bolii. Cercetătorii de la Universitatea din California, Los Angeles au descoperit că persoanele cu FTD sunt mai predispuse să folosească blasfemia. Potrivit experților, chiar și plimbarea goală în public și lovirea unor străini sunt toate semne ale bolii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel