Recomandări alimentare de la dr. Bilic: Nu mâncați nimic din ceea ce bunicii voștri n-ar recunoaște ca aliment!
Ingrediente imposibil de pronunțat, ce țin mai degrabă de un laborator de chimie, ingrediente al căror număr depășește cifra 5, sirop de glucoză-fructoză, grăsime de cocos și/sau de palmier nu sunt tocmai o alegere sănătoasă.
De ce NU trebuie să consumăm aceste produse? Potrivit medicului nutriționist, În felul acesta veți reuși să evitați pe cât posibil alimentele ultraprocesate, cu valoare nutritivă redusă și aport mare de calorii.
„Recomandări alimentare
Nu mâncați nimic din ceea ce bunicii voștri n-ar recunoaște ca aliment!!
Pentru sănătatea voastră și a familiei voastre, evitați produsele alimentare care conțin:
Recomandări alimentare
Nu mâncați nimic din ceea ce bunicii voștri n-ar recunoaște ca aliment!!🤔
Pentru sănătatea voastră și a familiei voastre, evitați produsele alimentare care conțin:
⛔️ingrediente necunoscute
⛔️ingrediente imposibil de pronunțat, ce țin mai degrabă de un laborator de chimie
⛔️ingrediente al căror număr depășește cifra 5
⛔️sirop de glucoză-fructoză
⛔️grăsime de cocos și/sau de palmier.
În felul acesta veți reuși să evitați pe cât posibil alimentele ultraprocesate, cu valoare nutritivă redusă și aport mare de calorii.
Dr. Bilic spune ce alimente să evitați atunci când faceți cumpărături:
⛔️ zona centrală din supermarket și rafturile cu produse ambalate, al căror termen de garanție depășește 3 luni
⛔️ produsele promovate ca având extra-avantaje (de ex. margarină care scade colesterolul, brânzeturi light sau dulciuri fără adaos de zahăr)
⛔️ alimentele din import, mai ales când ele există în varianta românească, dar și produsele exotice, pe care nu suntem genetic construiți să le metabolizăm
⛔️ produsele provenite din agricultura intensivă (fie că e vorba de cele vegetale sau animale) și alimentele extrasezon, coapte/maturate forțat.
Pe de altă parte, NU trebuie să vă feriți de:
🆗 alimentele cu preț redus, aflate la limita datei de expirare-termenul de valabilitate indicat pe ambalaj precede cu mult alterarea reală a produsului
🆗 mâncarea gătită, chiar dacă este ambalată și vândută în supermarket
🆗 produse cu ambalaj mai puțin colorat/sofisticat, de la branduri mai puțin cunoscute, dar care au o listă “curată” de ingrediente (simple și puține)
🆗 ambalajul mai mic, care conține produsul gata feliat/porționat, chiar dacă este mai scump
Sfat: Fiți adepții lui “puțin și bun”!”, a scris medicul nutriționist pe Facebook.