Sari la conținut

Vești bune pentru cei cu HIV! S-a autorizat o terapie injectabilă pentru suprimarea virusului HIV

Vești bune pentru cei cu HIV! S-a autorizat o terapie injectabilă pentru suprimarea virusului HIV. Iată așadar o rază de speranță pentru toți cei care suferă din această cauză și nu știu cât mai au de trăit.

 

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din a autorizat în Statele Unite, o terapie injectabilă pentru suprimarea virusului imunodeficienție-umane (HIV) la pacienții care suferă de rezistență la medicamente sau la alte regimuri de tratament.

Noua terapie injectabilă cu lenacapavir (Sunlenca) care funcționează cu administrarea mai rară a dozelor de tratament, doar de două ori pe an, poate schimba viața pacienților care nu răspund la alte tratamente, notează 360medical.ro.

Medicamentul este primul dintr-o nouă clasă de inhibitori ai capsidei, care acționează prin blocarea învelișului proteic, capsida virusului, perturbând mai multe etape ale ciclului de viață viral.

Într-un studiu clinic, 83% dintre pacienții care au luat lenacapavir în combinație cu alte medicamente au obținut o încărcătură virală nedetectabilă după aproape un an, mai notează 360medical.ro.

În ce constă tratamentul

  • Tratamentul lenacapavir este primul dintr-o nouă clasă de medicamente aprobate de FDA pentru tratamentul HIV.
  • Lenacapavir este un medicament antiretroviral, care acționează prin oprirea reproducerii virusului pentru a menține nivelurile HIV în organism foarte scăzute.
  • Medicamentul este aprobat pentru pacienții cu HIV ale căror infecții nu au răspuns la alte scheme de tratament.
  • Cursul de tratament începe cu un regim de comprimate cu administrare orală și injecții, și continuă apoi cu injecții de întreținere la fiecare șase luni.

Cine poate lua acest tratament

FDA a aprobat lenacapavir pentru adulții cu HIV care nu răspund la tratamente pentru gestionarea virusului, cum ar fi pacienții ale căror infecții devin rezistente la alte medicamente.

Centrele federale pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA raportează că aproximativ 44% dintre persoanele cu HIV tratate nu ating supresia virală, potrivit 360medical.ro.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel