Din cuprinsul articolului
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ghimbir, timp de o lună? Efectul la care nimeni nu s-ar fi așteptat. Ghimbirul este un aliment cu proprietati si beneficii deosebite asupra sanatatii organismului, atestate de studii de specialitate. De la susținerea imunității în lupta cu o serie de bacterii pâna la intensificarea metabolismului.
Ghimbirul este un ajutor de nadejde într-o serie de afectiuni cu care multi dintre noi ne-am confruntat pana acum.
Studii scot la iveala faptul că doua grame de pudra de ghimbir pe zi scad glicemia, rezultatele fiind vizibile dupa trei luni de consum. Un alt studiu a relevat faptul ca trei grame de pudra de ghimbir pe zi, timp de 45 de zile, contribuie la reducerea colesterolului, potrivit sfatulparintilor.ro.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ghimbir, timp de o lună? Efectul la care nimeni nu s-ar fi așteptat
- Se imbunatateste functionarea creierului
La un studiu la care au participat femei de varsta mijlocie s-a constatat faptul ca antioxidantii din ghimbir au ameliorat declinul cognitiv, inclusiv cel cauzat de Alzheimer. - Se amelioreaza problemele digestive
Ghimbirul stimuleaza productia de saliva si calmeaza tulburarile digestive. 1,2 grame de pudra de ghimbir pe zi, inainte de masa, contribuie la reducerea indigestiilor cu pana la 15%. - Se reduc greturile
Ghimbirul este recomandat in cazul gravidelor pentru a ameliora starile de rau cauzate de sarcina. 1-1,5 grame de ghimbir sunt suficiente pentru a reduce greturile provocate de sarcina. - Se amelioreza durerile si inflamatiile
Ghimbirul trateaza multe tipuri de dureri, de la cele musculare, la crampele menstruale. Potrivit unor studii, ghimbirul poate fi folosit si in cazul durerilor cauzate de artrita si batranete.
Cum sa pastrezi ghimbirul proaspat?
Ghimbirul are o multime de beneficii pentru sanatate asa ca nu ar trebui sa lipseasca sub nicio bucatarie. Tocmai de aceea este important sa depozitezi bine daca vrei sa-l folosesti proaspat fie intr-o reteta sau chiar sub forma de cea. Atunci cand il depozitezi in mod corespunzator poate ramane proaspat timp de mai multe saptamani. Iar cand nu o faci cum trebuie, in numai cateva zile ghimbirul tau se usuca si isi pierde din savoare si din caracteristicile sale unice.
Cea mai buna modalitate de depozitare a ghimbirului
Pune ghimbirul intreg, necojit intr-o punga de plastic resigilabila, din care ai scos aerul si baga-l in frigider. Daca ai taiat o bucata din ghibir, asigura-te ca este uscat stergandu-l cu un servetel din hartie inainte de a-l pune in punga.
Daca ghimbirul este decojit il poti depozita la fel insa ar trebui sa stii ca nu se va pastra proaspat la fel de mult.