Sari la conținut

Miere cu aspirină: amestecul „minune” pentru a arăta mai tânăr. Cum îl prepari și cum să-l folosești

Datorită compușilor din aspirină și proprietăților mierii organice, puteți face o cremă exfoliantă de casă care vă poate oferi multe beneficii care cresc cu fiecare utilizare.

În ultimii ani, amestecul de miere și aspirină a devenit popular ca alternativă pentru promovarea sănătății pielii, în special la persoanele care au tendința de a suferi de acnee. Datorită proprietăților acestor ingrediente, amestecul reduce excesul de ulei, prezența celulelor moarte și a impurităților care pot afecta aspectul pielii tale. Ți-ar plăcea să încerci o mască de față cu aspirină și miere?

Mască de față cu aspirină și miere pentru a vă îngriji pielea

Aspirina este un analgezic care se vinde peste tot. Calmează durerile de cap, tensiunea musculară și ajută la problemele circulatorii. Ceea ce unii nu știu este că aspirina are compuși care vă ajută pielea. Acest lucru este valabil mai ales pentru pielea din jurul feței.

Acest lucru se datorează concentrației sale ridicate de hidroxiacid solubil în grăsimi. Acest acid este folosit pentru a face multe creme de vindecare, exfolianți și alte produse.

Conform informațiilor publicate în Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology, formulările cu aceste componente sunt utilizate în concentrații cuprinse între 2% și 70% pentru a trata acneea, ihtioza, keratoza, verucile, psoriazisul, pielea foto-îmbătrânită și alte afecțiuni ale pielii.

Cele de mai sus sunt întărite de un alt studiu publicat în 2015, care concluzionează că acidul salicilic poate ajuta problemele dermatologice și cosmetice, inclusiv acneea vulgară, melasma, fotoleziunea, pistruii și lentiginele.

Între timp, mierea este unul dintre ingredientele naturale cu cele mai multe aplicații în cosmetică. Potrivit unei recenzii publicate în Journal of Cosmetic Dermatology, conține proteine și aminoacizi, vitamine, enzime, minerale și alte componente care promovează sănătatea pielii.

Mai exact, poate fi util în promovarea vindecării, prevenirea infecțiilor cutanate, creșterea hidratării și prevenirea semnelor premature de îmbătrânire. Ți-ar plăcea să încerci acest tratament? Să aruncăm o privire la rețetă.

Reteta pentru masca de fata cu aspirina-miere

Această mască de față peeling este ușor și ieftin de făcut. Singurul lucru la care trebuie să fii atent este originea mierii pe care o folosești. Mierea organică vă va oferi cele mai multe beneficii.

De asemenea, rețineți că este un tratament complementar și nu trebuie să înlocuiască niciunul recomandat de medicul dermatolog. Dacă este posibil, ar trebui să consultați un profesionist înainte de a-l folosi, mai ales dacă aveți pielea sensibilă. În cazul unei reacții adverse, întrerupeți utilizarea.

Ingrediente

  • 4 tablete de aspirină
  • 2 (50 g) linguri de miere organică
  • 1 (10 ml) lingura de apa
  • 5 picături de vitamina E (opțional)

Instrucțiuni

  • Puneți aspirina într-un recipient și măcinați până obțineți  o pulbere fină.
  • Adăugați apa și amestecați până obțineți o pastă groasă.
  • Amestecați mierea organică cu o lingură.
  • Odată ce obțineți o consistență netedă, ați terminat.
  • Ca o opțiune suplimentară, puteți adăuga vitamina E la sfârșit.

Aplicare

  • Înainte de a vă pune masca, spălați-vă fața. Acest lucru trebuie făcut cu apă călduță și un săpun neutru. Asigurați-vă că îndepărtați orice machiaj cu un lapte sau ulei demachiant.
  • Când sunteți gata, luați cantitatea de cremă de care aveți nevoie. Apoi, aplicați pe toată fața. Aveți grijă când îl aplicați în jurul gurii și al ochilor.
  • Dacă este posibil, aplicați masca până la gât pentru a obține rezultate mai bune.
  • Masați timp de 3 minute. Lasă masca să acționeze încă 10 minute.
  • La expirarea timpului, clătiți-vă fața cu apă călduță.
  • Terminați tratamentul cu o cremă hidratantă. Când începeți să utilizați acest lucru, puteți repeta această mască de față cu aspirină și miere de 2 sau 3 ori pe săptămână. După aceea, o dată pe săptămână este suficient.
Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel