Din cuprinsul articolului
Iată cum arată meniul dintr-o maternitate din Germania. Fotografiile unei tinere mămici au făcut furori pe internet. Femeia a fost uimită când a văzut ce diferență este între maternitățile din România și cele din Germania.
Alexandra este o tânără mămică româncă a cărei poveste ne arată cât de jos este nivelul maternităților și al spitalelor de stat din România comparativ cu alte state civilizate.
Tânăra mămică a născut într-o maternitate din Germania și a fost uimită când a văzut meniul zilnic primit acolo. De altfel, femeia a postat pe rețelele de socializare fotografii concludente.
Potrivit Alexandrei, tânăra româncă, meniul maternității din Germania este unul gustos, variat și bogat în vitamintele și nutrienții necesari unei proaspete mămici.
Micul dejun conține o felie de pâine cu unt, cremă de brânză, cașcaval, două felii de salam, 100 de grama de iaurt, budincă de vanilie și un pahar de suc.
Doar hrană sănătoasă
Pentru masa de prânz Alexandra a povestit că pacientele au posibilitatea de a alege ce vor să consume: meniu standard, vegan sau light (ușor). Supă, cartofi și pește în sos de brânză și iaurt la desert.
Pe lângă diversitatea felurilor de mâncare, românca a fost foarte încântată de faptul că personalul meternității ține cont de modul în care sunt preparate alimentele, mai exact la aburi sau fierte, nimic nu este prăjit.
La cină Alexandra avea la dispoziție mai multe feluri de tartine cu suncă, cașcaval ori piept de pui, cartofi copți, ravioli și de la nicio masă nu lipsea legume proaspete, salată sau legume gătite la aburi.
Așadar, meniul a fost unul destul de variat: de la diverse tipuri de tartine (cu cașcaval, șuncă, piept de pui), la cartofi copți, ravioli și cum (desigur) fără tradiționalii cârnăciori – toate servită cu salată de legume proaspete.
Totodată, maternitatea pune la dispoziție femeilor lăuze ceai și cafea la discreție, notează Cancan.ro.